Ideeën voor een woonkeuken

0
520
Design en lifestyle

Een woonkeuken is een keuken die deel is van de woonkamer. Normaliter is een keuken zo goed mogelijk weggestopt met het liefst zo weinig mogelijk zicht op de keuken vanuit de woonkamer. Een woonkeuken is zo leuk omdat de keuken eigenlijk steeds vaker belangrijk wordt in het huishouden. Je kunt er bezig zijn met het bereiden van het avondeten en tegelijk gezellig een kop thee drinken terwijl je zoon of dochter er zijn huiswerk maakt. Een woonkeuken is daardoor niet langer een keuken waar je weer zo snel mogelijk weg wil gaan, maar een keuken waar je lekker kunt zitten en even tot rust kunt komen.

Rustige opstelling

Een woonkeuken moet rust uitstralen: het is een baken van rust in ons toch al jachtige bestaan. Door de keuken rustig in te richten komt het rustige karakter beter tot z’n recht en kun je er beter genieten. Richt de keuken daarom rustig in, met rustige kleuren en rustige attributen. Een woonkeuken moet daarom vooral ook niet te klein zijn en niet te vol zijn ingericht.

Creëer zitplaatsen

Daarnaast is het belangrijk om zitplaatsen in de keuken te creëren. Dat doe je door de keuken bijvoorbeeld aan te laten sluiten op de woonkamer of een soort bar te ontwerpen. Het moge duidelijk zijn dat het lastig is om deze zaken bij een bestaande keuken in te voeren. Een woonkeuken kun je daardoor het beste letterlijk vanaf de grond opbouwen. Je hebt dan alle vrijheid om te doen en laten wat je zelf wil.

Maak het gezellig

Om een woonkeuken echt de ruimte te laten worden waar iedereen graag tijd doorbrengt, zal je het gezellig moeten maken. Bijvoorbeeld door met gezellige kussens of vloerkleden te werken.