Tuin

Ideeën voor een leukere tuin

Als mensen gaan verbouwen of hun huis willen opleuken, beginnen ze vaak met de binnenkant van het huis. Vaak wordt de tuin een beetje vergeten. Dit is jammer, want je tuin is juist een erg belangrijk deel van je huis. In je tuin breng je een groot deel van je dagen door. Creëer een nog hippere en leukere tuin met deze tips.

Maak je tuin speels

Maak je tuin speels door zitjes en verhogingen te creëren. Dit geeft een erg gezellig effect en je zorgt er zo voor dat er meer ruimte is om ergens te gaan zitten. Maak leuke loungehoekjes met bijvoorbeeld een bank, tafeltje, stoeltjes en kussens. Ook leuke en gekleurde accessoires doen veel voor je tuin. Verhogingen in je tuin zorgen voor een leuk effect. Laat bijvoorbeeld een verhoogd terras aanleggen of een pergola maken door Rudy Vermeeren. Je tuin voor een deel overdekken is ook erg gezellig en praktisch. Tijdens de nattere en koudere dagen kun je hier toch lekker buiten zitten. In de zomer is het fijn om onder de felle zon een plekje op te kunnen zoeken in de schaduw.

Verlicht je tuin

Licht is een erg belangrijk element dat vaak wordt vergeten in de tuin. Licht en schaduw beïnvloeden hoe kleuren eruit zien en hoe de sfeer in de tuin is. Je kan licht op meerdere manieren gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld donkere paadjes mee verlichten, maar je kan ook een gave spot onder een mooie plant plaatsen. Voor een gezellige en leuke tuin is het belangrijk om ook warm licht te gebruiken. Je kunt ook kaarshouders met hierin waxinelichtjes neerzetten en ophangen voor een romantische tuin. Investeer dus zeker in wat goede verlichting.

Bubbelen in je tuin

Het is een prijzige optie, maar als je je tuin een luxe uitstraling wil geven, schaf dan een jacuzzi aan. Heerlijk om in de zomer in te zitten in het zonnetje of om in te bubbelen tijdens een gezellig feestje. Of wat dacht je ervan om na een drukke werkdag heerlijk te ontspannen in je eigen jacuzzi? Een jacuzzi in je tuin staat luxe en is ook nog eens enorm functioneel. Een jacuzzi heeft ook enorm veel gezondheidsvoordelen. Het vermindert namelijk stress en het verbetert je bloedcirculatie. Genoeg redenen om een jacuzzi aan te schaffen dus.