Slaapkamer

Ideale basismeubels voor de slaapkamer

Geschreven door admin

Je wil je slaapkamer gaan inrichten. Van alle kamers in huis is je slaapkamer dé plek in huis waar comfort en vooral ook een rustige sfeer belangrijk is. Het is een plek waar je tot rust wil komen, dus de  inrichting is van groot belang. Zorg voor goede basismeubelstukken, met accessoires kun je vervolgens sfeer en persoonlijke stijl toevoegen.

Ook al zijn er ontelbaar verschillende stijlen waarin je je slaapkamer kunt inrichten, de twee onmisbare basisstukken in je slaapkamer zijn een bed en kledingkast. Hoe kies je deze het beste uit? Wat is belangrijk?

Opgeruimd

Een rustig ogende kamer komt je rust ten goede. Het is fijn overal direct bij te kunnen en een opgeruimd ogende kamer te hebben als je ’s ochtends wakker wordt. Wil je een opgeruimd ogende kamer? Het is echt niet nodig om iedere dag op te ruimen en alles op orde te hebben. Bij het uitkiezen van een kledingkast is het van belang te beseffen dat open kasten veel rommeliger ogen dan dichte kasten. Een grote en praktische kledingkast met schuifdeuren resulteert al snel een geordende ruimte. Van binnen hoeft je kast niet perfect opgeruimd te zijn, je schuift simpelweg de deur dicht en je kamer lijkt direct een stuk netter en rustiger. Schuifdeuren zijn ook praktisch, omdat je ze niet naar buiten open hoeft te klappen. Daardoor nemen de kastdeuren minder ‘vrije ruimte’ in beslag.

Bij het uitkiezen van een bed is het handig om te letten, indien je dit nodig hebt, op extra opslagruimte onder je bed in de vorm van lades. Dit oogt vele malen opgeruimder dan opgestapelde dozen of veel losse spullen in een hoekje van de kamer. Ook hierbij heb je weer het voordeel dat de lades binnen niet opgeruimd hoeven te zijn om toch een opgeruimd effect te geven aan je slaapkamer.

Combinatie

Zorg er tot slot voor dat je kledingkast en bed bij elkaar passen. Zo oogt je kamer meer als een geheel en opgeruimder. Met een kledingkast en bed in neutrale kleuren zoals wit, grijs of zwart zit je altijd goed.

Kortom, kledingkasten met schuifdeuren en bedden met extra opslagruimte zorgen voor de ideale basis in jouw slaapkamer!