We zijn allemaal druk met het isoleren van onze woningen. De muren, daken, enkelglas en zelfs de deurposten en brievenbussen moeten eraan geloven. Maar is dat alles om je huis te isoleren? Met woondecoratie zoals een vloerkleed kan je je woning isoleren. Hoe? Wij leggen het je uit! 

 

Isoleren met een vloerkleed

Veel huizen zijn tegenwoordig bekleed met een laminaatvloer. En als je geen vloerverwarming hebt, weet je hoe koud die vloer kan zijn. Kijk daarom eens naar een mooi vloerkleed. Of nog beter: een eigen vloerkleed ontwerpen! Dan kan je zelf de kleuren kiezen, zodat je nieuwe vloerkleed helemaal aansluit op je interieur. Check vooral even de website van Karpettenkelder.nl, want zij hebben prima deals. 

 

Je kan natuurlijk ook kiezen voor vloerverwarming. Pas dan wel even op met het neerleggen van een kleed. De lijm van je nieuwe kleed kan niet altijd even goed tegen de vloerverwarming, waardoor dit kan loslaten. Vraag het even goed na bij de woonwinkel of webshop voordat je een vloerkleed neerlegt. 

 

Raamdecoratie werkt óók isolerend

Wist je trouwens dat je ook zo’n 20 tot 30% aan warmte verliest via je ramen? Met raamdecoratie zorg je ervoor dat de warmte binnen blijft in de winter en buiten in de zomer. En met de temperaturen die er nu aankomen, is dat echt geen overbodige luxe. We hebben in een vorig artikel trouwens uitgelegd hoe je het beste raamdecoratie kan kiezen, dus kijk daar ook zeker even. 

 

Je huis nog beter isoleren? 

Heb je dubbelglas, geen brievenbus meer in je deur en zijn ook je daken en muren inmiddels goed geïsoleerd? Dan heb je vrijwel alle punten van isolatie al te pakken gehad. Het enige wat je dan nog kan doen, is isoleren door sfeer toe te voegen! Dat geeft direct een knus en warm gevoel!