Huis isoleren met raamdecoratie?!

0
410
Design en lifestyle

Als je uit het raam kijkt of even een blik werpt op de weer-app op je smartphone kom je er al snel achter; het wordt weer herfst. De temperaturen dalen langzaam en het wordt zelfs alweer eerder donker. Tijd om weer wat extra aandacht te besteden aan je woning en hoe je letterlijk en figuurlijk warmte toevoegt aan je interieur. In dit artikel delen we wat tips.

Warmteverlies via de ramen

Wist je dat je 20 tot 30% aan warmte verliest via de ramen? Dit geldt vooral voor kale ramen. Heb je niks voor je ramen hangen, dan is het tijd om daar toch maar eens naar te kijken. Wat dacht je van trendy houten jaloezieën? Houten jaloezieën hebben niet alleen een warme uitstraling door het hout, maar zorgen er ook voor dat er minder warmte via de ramen kan verdwijnen. En dat ga je zeker merken. Niet alleen aan de warmte in huis, maar ook aan de energierekening! 

Verduisterende raamdecoratie werkt beter

Wil je de warmte graag binnen houden? De regel geldt: hoe beter verduisterend, hoe beter isolerend. Met transparante rolgordijnen verlies je bijvoorbeeld meer warmte dan met een lichtdoorlatend rolgordijn. En als je het echt goed wil aanpakken, kies je voor een verduisterend rolgordijn. Nu is dat niet altijd even sfeervol, vooral in een woonkamer. In de slaapkamer is zo’n rolgordijn natuurlijk weer wel heel geschikt. Kijk dus goed naar de ruimte en bepaal dan hoe verduisterend een rolgordijn moet zijn (of juist niet). 

Privacy, isolatie én zonlicht?!

Ben je niet zo dol op houten jaloezieën en ben je uitgekeken op je huidige rolgordijnen? Dan zijn Duette gordijnen misschien wat voor jou! Met top down bottom up bediening kan je zelf bepalen op welke hoogte je jouw Duette hangt. En dankzij de honingraat die ontstaat door de dubbele laag stof wordt de warmte tegengehouden tijdens zijn vluchtroute naar buiten.