Houtkachel kopen? Dit zijn de mogelijkheden

0
1200
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Alhoewel de meeste woningen vandaag de dag verwarmd worden met behulp van een centrale verwarming, blijft ook de traditionele manier van verwarmen, de houtkachel, ongekend populair. Veel mensen kiezen er voor om de centrale verwarming te combineren met een houtkachel, omdat een houtkachel voor een gezellige uitstraling van de woonkamer zorgt. Houtkachels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo kan je kiezen voor een klassieke houtkachel, een duurzame pelletkachel of een houtfornuis. Wij vertellen je meer over de verschillende soorten houtkachels.

De klassieke houtkachel

De klassieke houtkachel is de houtkachel zoals we deze allemaal kennen: een robuuste, gietijzeren houtkachel met een deurtje en een raampje, zodat je het vuur goed kunt zien. Klassieke houtkachels zijn ook vandaag de dag nog immens populair. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende uitvoeringen. Zo kan je kiezen voor een klassieke houtkachel met pootjes en veel details, een houtkachel met een vak voor het hout, een houtkachel met een warmhoudvak, een houtkachel met een kookplaat of een houtkachel met een modern en strak uiterlijk. Wil jij een klassieke houtkachel kopen? Het grote aanbod klassieke houtkachels zorgt dat er voor elk interieur een passende houtkachel is.

De pelletkachel: modern en duurzaam met de gezelligheid van een klassieke houtkachel

Ben jij op zoek naar een duurzame manier om jouw woning te verwarmen, maar wil je ook genieten van de gezelligheid die een houtkachel met zich meebrengt? Dan is een pelletkachel iets voor jou. Een pelletkachel is een kachel die pellets gebruikt als brandstof. Pellets zijn stevige houtkorrels, gemaakt van zaagsel en ander houtafval dat onder hoge druk wordt samengeperst. Een pelletkachel heeft een perfecte balans tussen zuurstof en brandstof, waardoor er een zeer hoog rendement wordt behaald. Een pelletkachel kan, net als een gewone houtkachel, als losstaande verwarmingsbron in de woonkamer worden geplaatst, maar het is ook mogelijk om de pelletkachel aan te sluiten op de centrale verwarming, waardoor jouw gehele woning duurzaam wordt verwarmd.

Het houtfornuis

Een houtfornuis is een houtkachel met een fornuis en een oven. Een houtfornuis zorgt er niet alleen voor dat jouw kamer op gezellige wijze verwarmd kan worden, het zorgt er ook voor dat jouw keuken wordt uitgebreid. Met een houtfornuis profiteer je niet alleen van de gezelligheid van een houtkachel, maar wordt jouw fornuis ook groter en krijg je er een extra oven bij. Hierdoor kan je meerdere dingen tegelijk koken. Houtfornuizen vormen een verrijking voor elke woning.