Als je meer verbinding wil tussen je huis en de tuin, is een serre de ideale oplossing. Doordat deze bijna volkomen uit glas bestaat, heb je een heerlijk, door de zon verwarmd, vertrek. Hier kun je een boek lezen, muziek luisteren, of wat je maar wilt. Op regenachtige dagen is het hier ook heerlijk toeven. Naast glas, kun je kiezen verschillende soorten materialen. Je moet hierbij denken aan: kunststof, aluminium of hout.

Waarom een houten serre kopen?

Een houten serre geeft een klassieke uitstraling en past daardoor ook goed bij klassieke panden. Je moet hierbij denken aan: boerderijen, oude herenhuizen of landhuizen. Hout is een stijlvol materiaal en geeft daardoor de uitstraling die bij dit soort objecten hoort. Je kunt meestal kiezen uit twee soorten (hard) hout: meranti of mahonie.

Voor- en nadelen

Een houten serre kopen heeft veel voordelen. Een houten serre is overschilderbaar, zodat je hem in ieder gewenste kleur kunt verven. Verder zijn ze eenvoudig te repareren en makkelijk op maat te maken. Er kleven ook nadelen aan een houten serre. Hout vraagt regelmatig onderhoud. Je zult bijvoorbeeld dus regelmatig moeten schilderen. Daarnaast is een houten serre vaak duurder in aanschaf dan een kunststof of aluminium exemplaar. Ook is een houten serre inbraakgevoeliger dan één van kunststof of aluminium.

Waar op letten?

Als je een houten serre gaat kopen, moet je op verschillende zaken letten. Denk eerst goed na over de locatie: is er bijvoorbeeld voldoende lichtinval? De prijs is moeilijk in te schatten. Dit is volledig afhankelijk van de ruimte die je wilt gebruiken en de eisen die je stelt. Als je er bijvoorbeeld openslaande deuren in wilt, ben je duurder uit. Het beste kun je door een paar erkende bouwbedrijven een aantal offertes laten maken en deze gaan vergelijken.