Styling

Houten kozijnen, maar dan met minder onderhoud

Houten kozijnen, maar dan met minder onderhoud

In ieder land, stad en dorp worden kozijnen vervangen, zo op zichzelf staand is dat niet. Als consument kunt u kiezen tussen vier soorten materialen, dat zijn het populaire kunststof, het welbekende hout en het iets minder gebruikte aluminium en staal. Met enige zekerheid kan worden beweerd dat houten kozijnen door de meeste mensen beschouwd worden als de mooiste kozijnen. Helaas weten deze mensen ook dat hout een aantal nadelen met zich meebrengt waar niet onderuit gekomen kan worden.

We zullen het in dit artikel op sfeerenliving.nl hebben over het uiterlijk van kozijnen. De vraag die centraal staat is: hoe kunnen houten kozijnen zo goed mogelijk worden nagebootst. Veel mensen zouden op basis van de sfeer kiezen voor hout, maar zien er toch vanaf vanwege het vele onderhoud.

Hoe creëert u die houten sfeer?

Aan aluminium en stalen kozijnen zullen we niet te veel woorden vuilmaken, want hoe graag u ook zou willen en wat voor trucs u ook toepast, aluminium en staal zullen nimmer de uitstraling hebben van hout. Het enige materiaal dat hout kan benaderen is kunststof.

Wanneer u een kunststof kozijn wilt laten lijken op een houten kozijn met typisch Hollands blokprofiel, dan moet u ten eerste op zoek naar een verdiept profiel. Een profielleverancier als het Duitse Gealan heeft bijvoorbeeld het S 8000 NL plus kozijn ontwikkeld, dit profiel straalt de sfeer uit van een houten kozijn. Een ander voorbeeld is het Trend kozijn dat door het eveneens Duitse K-vision wordt aangeboden en zo zijn er nog enkele voorbeelden te noemen.

Om een kunststof kozijn op een houten kozijn te laten lijken is natuurlijk houtnerfstructuur noodzakelijk, wat het kozijn wel iets duurder maakt. Niet alleen houtnerfstructuur zorgt voor die authentieke houtlook, een rechte houtlookverbinding kan ook absoluut geen kwaad. Normaliter hebben kunststof kozijnen een schuine lasnaad in de hoek om de profielen aan elkaar te bevestigen, maar niet als een rechte houtlookverbinding wordt toegepast. Helaas biedt lang niet iedere kozijnspecialist een dergelijke verbinding aan.

Wat kost het?

U zult begrijpen dat een verdiept profiel, houtnerfstructuur en een rechte houtlook verbinding zorgen voor een flink hogere prijs, maar dan heeft u wel een kunststof kozijn met de uistraling van een houten kozijn, zonder het eeuwige onderhoud. Mocht u willen weten wat de beschreven kunststof kozijnen kosten, dan kunt u het beste een bezoek brengen aan Kozijnen-web.nl. Op deze website kunt u eenvoudig alle kozijnen zien van ’s werelds grootste en bekendste profielleveranciers.