Houten jaloezieën, dat is spelen met licht

0
2277
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Door de dag heen verandert het licht. In de ochtend- en avonduren is het licht warmer en kleurrijker en in de middaguren kan het vooral intens en fel zijn. Zonlicht kan direct of indirect je woning binnendringen. Een wolkeloze hemel geeft een andere lichtintensiteit dan een bewolkte. In je woonkamer wil je een behaaglijke sfeer creëren en de mate van lichtinval is daar een onderdeel van. Daar wil je mee kunnen spelen, het ene moment net iets meer licht en het andere moment iets meer schaduwwerking. Met gordijnen en vitrage lukt dit niet. Met jaloezieën wel. En met houten jaloezieën krijg je bovendien veel extra’s.

Houten jaloezieën, duurzaam en stijlvol

Met houten jaloezieën haal je een duurzame vorm van lichtregulering en raamdecoratie in huis. Mooie houten jaloezieën gaan jaren mee en als je ze regelmatig afstoft en eens in de zoveel tijd met een sopdoekje afneemt, blijven ze je de warme glans geven waar een natuurproduct als hout zo om bekend staat. Als je houten jaloezieën gesloten zijn en je bekijkt ze, zal je zien dat de nerfstructuur nergens gelijk is. Dit is een logische consequentie van het feit dat hout een natuurlijk product is. Dat is wat hout zo levend maakt. De warme houttinten geven je woning iets stijlvols, klassieks en huiselijks, op een uitnodigende manier.

Houten jaloezieën, puur maatwerk

Met houten jaloezieën speel je met het binnenvallende buitenlicht. Heel subtiel stel je de hoek van de houten lamellen zo in dat exact die mate van licht in je woning valt, die jij wilt. Het invallende licht lijkt te spelen met de houttinten en schaduwen. Het contrast tussen verlichte oppervlakten en oppervlakten in de schaduw geeft je een kleurenpalet aan warme en natuurlijke kleuren. En als je houten jaloezieën perfect op maat zijn gemaakt, heb je geen last van lichtinval aan de zijkanten, die dit effect tenietdoet.

Is maatwerk erg duur?

Maatwerk hoeft niet veel extra te kosten. Creon Raamdecoratie heeft een zeer ruime ervaring in het leveren van maatwerk. Op hun website geven ze je per product exact aan welke maten ze van jou nodig hebben om te garanderen dat de houten jaloezieën ook naadloos passen. En de prijs? Die is volledig transparant en beslist concurrerend. Neem eens contact met ze op en overleg met ze wat houten jaloezieën voor je woning kunnen betekenen.