Houdt indringers buiten de deur

0
815
indringer
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het voorjaar zit er nu echt aan te komen. De dagen worden steeds weer ietsjes langer. Toch is het ’s avonds na 19:00 wel donker en doen we al gauw de gordijnen weer dicht. Dit is het moment dat inbrekers aan de slag gaan omdat ze geen ogen in hun rug voelen branden. Gelukkig heeft u zelf mogelijkheden genoeg om inbrekers buiten de deur te houden. Om u een veilig gevoel in huis te geven, hebben we een aantal handige trucjes voor op een rij gezet.

Doe alsof er iemand thuis is

We beginnen met een simpel trucje. Dieven houden bijna altijd een woning voor een langere periode in de gaten om het gedrag van inwoners te monitoren. Als u ’s avonds van huis gaat, dan raden wij aan om enkele lampen en de televisie aan te laten staan. Op deze manier lijkt het alsof er iemand aanwezig is in de woning. Inbrekers zijn vaak bang om betrapt te worden en slaan de woning dan over.

 

Voorzie de deuren van goede sloten

We kennen allemaal de tv-commercials van de overheid die mensen er op attendeert om niet alleen de deur achter je dicht te gooien, maar ook om de sleutel een keertje om te draaien zodat de deur daadwerkelijk op slot zit. En dit is niet voor niks. Inbrekers pakken graag cadeautjes uit en zijn binnen een aantal seconden de woning binnengedrongen als u alleen de deur achter u dichttrekt. Door goede sloten op de deur te monteren en deze ook op slot te draaien maakt u het voor inbrekers een stuk moeilijker. Hoe langer het voor hen duurt om binnen te komen, hoe groter de kans dat ze gezien worden.

Ons advies is om een slot te kiezen die voorzien is van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Naast een prettig en veilig gevoel kan dit zelfs van invloed zijn op de premie van uw verzekering.

 

Hang een beveiligingscamera op.

Daarnaast is het altijd een goede optie om een beveiligingscamera op te hangen.
Vandaag de dag zijn er, tegen een scherpe prijs, goede IP camera’s te koop. Middels het plug en play principe zijn de camera’s ook eenvoudig op te hangen en te installeren.  Laat u wel goed informeren of alleen een camera voldoende is. Beeldmateriaal moet namelijk wel ergens opgeslagen worden. Het kan dus zijn dat u hiervoor ook een recorder nodig heeft.

 

Met een camera moet u wel rekening houden dat u aan de privacywetgeving moet voldoen. Hiervoor hoeft u geen schokkende maatregelen te nemen, maar u mag met de camera ook niet zomaar alles filmen. Hang de camera zo op dat de camera het grotendeels alleen uw eigen voortuin in beeld brengt. Er kan altijd een stukje overlap inzitten en dat geeft ook helemaal niks. Ook moet u ervoor zorgen dat er bij de voordeur of bij het raam aan de voorkant van de woning  een stickertje omtrent camerabewaking hangt. Op deze manier voldoet u aan de privacywetgeving.