Houd insecten buiten de deur

0
811
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Insecten in zijn dan misschien nodig in de natuur, in huis zijn ze behoorlijk vervelend. Het is daarom wel goed om te weten hoe deze het beste buiten de deur gehouden kunnen worden. Gelukkig zijn er allerlei technieken toe te passen. De bekendste daarvan is natuurlijk de hor. Een scherm voor de deur of het raam maakt het mogelijk om het één en ander open te zetten zonder dat er van alles naar binnen vliegt of kruipt. Daar is dus alvast een goed begin mee te maken. Al is er natuurlijk nog veel meer mogelijk tegen insecten.

De juiste bloemen en planten

Er is een sterk verband tussen de bloemen en planten die je in je tuin hebt en de insecten die rondom je woning leven. Het s natuurlijk zo dat er bepaalde bloemen en planten zijn waar de insecten juist op af komen. Er zijn echter ook bepaalde bloemen en planten die er juist voor zorgen dat ze wegblijven. Het is dus interessant om te bepalen wat je nu precies wel en niet in je tuin wilt hebben. Daarmee kan je heel veel hinder van allerlei beestjes helpen voorkomen. Het is de moeite waard dit te verkennen.

Een insectenlamp gebruiken

Wat ook goed kan helpen, vooral in de avonduren, is een insectenlamp. Die trekt de beestjes aan en door de lijmplaat blijven ze dan hangen. Het is belangrijk om goed op te letten bij het aanschaffen van de lamp. Er zitten namelijk wel wat voorwaarden aan. Zo moet het licht op de juiste golflengte zitten. Dit is de belangrijkste voorwaarde om succes te hebben. De omvang van de lamp maakt daarbij niet uit. Het is niet zo dat met een grote lamp meer beestjes te vangen zijn dan met een kleine lamp. Het gaat vooral om de juiste afstellingen.