Horren kopen 

0
186
insecten hor
Design en lifestyle

Horren kopen 

Stel je voor: De lente of zomer is aangebroken en je wilt de ramen en deuren open zetten zodat je het huis lekker door kan laten luchten. Je wilt de frisse lucht naar binnen krijgen en de warme of benauwde lucht juist naar buiten krijgen. Wanneer je uiteindelijk de ramen dicht doet, merk je dat er een hoop ongedierte naar binnen is gekomen. Ook is er een hoop stof en zijn er een hoop bladeren door de open ramen en deuren naar binnen gewaaid. Gelukkig is er een oplossing om er voor te zorgen dat je alsnog de ramen en deuren open kan houden, maar geen last hebt van ongedierte of andere vervelende zaken. Namelijk door middel van een hor.

Wat is een hor?
Een hor is een mechanisme die je kan plaatsen voor de ramen of deuren. Vaak bestaat het uit een soort geraamte wat gemaakt is om in kozijnen van deuren of ramen te maken. Je hangt het aan de binnenkant van een raam of deur open waardoor er nog een tweede beschermlaag is wanneer je de deur en ramen openzet. De bescherming komt vanaf een stevig gaas wat in het geraamte gemaakt is. Het gaas wordt dus eigenlijk in de open ruimte geplaatst van de deuren en ramen. Hierdoor komt er alsnog voldoende lucht door de ramen en deuren, maar worden andere verschillende vervelende dingen tegengehouden. Je hebt dus de voordelen van een open raam of deur, maar niet de nadelen in de vorm van insecten of andere vervelende dingen.

Waar kun je horren kopen?
Vaak kun je horren op verschillende plekken kopen. Ook zijn er verschillende uitvoeringen. Je hebt bijvoorbeeld de gewone normale horren die op maat gemaakt zijn of in speciale maten gemaakt kunnen worden voor ramen en deuren die speciale maten hebben. Ook bestaat er zoiets als een rol hor. Dat is een soort rolgordijn gemaakt van hetzelfde gaas die naar beneden gerold kan worden. Hiermee kun je dus een gedeelte voorzien van een hor, maar ook het gehele raam voorzien van een hor. Beide zijn vaak te koop bij bouwmarkten, maar ook via speciale sites op het internet.

Voordelen van horren kopen
Het grote voordeel van een hor is natuurlijk dat je alsnog lekker de deuren en ramen kan openzetten. De warme lucht moet ergens naar buiten kunnen, maar wanneer je te maken krijgt met insecten wil je wellicht de ramen en deuren niet open zetten. Wanneer je een hor voor de deuren en ramen plaatst kan dit dus wel en heb je de voordelen van een open ramen, maar dan zonder de nadelen die bestaan uit insecten en andere rommel die naar binnen kan komen.

Bron: www.superrenovatie.nl