Horecameubels stijlen

0
18
stoelen-horeca
Design en lifestyle

Horecameubels kun je gebruiken om een warme sfeer in een restaurant te brengen op een functionele wijze. Gasten genieten van de stijl terwijl personeel de praktische inzetbaarheid van het meubilair waardeert. 

Keuze in horecameubilair

Horecameubels moet makkelijk zijn om te onderhouden en stevig genoeg om intensief te worden gebruikt. Ondertussen is de uitstraling van het interieur ook belangrijk. Het type restaurant waarin de meubels geplaatst worden is bepalend voor de stijl en de materialen. Net als met meubels voor thuis is er veel keuze uit verschillende opties. Onderscheid is er in tafelhoogte, breedte, stijl, kleur of materiaal. Hetzelfde geldt voor horeca stoelen. Deze zijn beschikbaar in hout, kunststof, chroom, staal, aluminium of een combinatie. Het zitvlak bestaat vaak uit stof of vinyl dat makkelijk schoon te maken is.

Laat de stijl van de stoelen in andere elementen terugkomen

Horecameubilair verbeterd de algehele stijl van je restaurant en gaat idealiter over in andere onderdelen van een zaak. De stijl van vloerbedekking, tafelkleden, gordijnen, muurkleuren, en zelfs de lampen kunnen elkaar versterken als deze op elkaar zijn afgestemd. Wanneer je een intieme setting wil creëren kun je het beste kiezen voor ronde kleine tafels met smalle stoelen. Wil je juist een luxe en exclusieve sfeer creëren, dan kun je het beste kiezen voor ruimte tafels met comfortabele stoelen. Daarnaast worden hoge tafels en barkrukken met een rugleuning steeds populairder in zowel restaurant en café omgevingen.

Bepaal je wensen

Ontwikkel een algemeen inrichtingsplan en stijl voordat je gaat kijken naar horecameubilair. De keuze is groot en door vooraf je wensen duidelijk te maken sluit je een groot deel van het aanbod uit. Wanneer je voorziet om enkele tafels te repareren of vervangen kun je vaak van voordeel profiteren door meubilair uit voorraad te kiezen. 

De bouwkwaliteit van de horeca stoelen moet ook in acht worden genomen bij het uitzoeken van geschikt meubilair. De meeste hebben rubber onder de poten om de vloer te bermen en zullen makkelijk bewegen om het eenvoudig te maken om op te staan voor je gasten. Deze rubbers zijn aan slijtage onderhevig en dienen gemakkelijk te kunnen worden vervangen. Stapelbare stoelen zijn handig voor organisaties die congressen of grote bijeenkomsten organiseren. Grote opvouwbare tafels zijn ook handig voor dezelfde doeleinden. 

Wanneer je op zoek bent naar horecameubels voor buiten is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze vaak in de weerselementen zullen staan. De keuze is dan vaak kleiner. Eventueel kan ervoor worden gekozen om het meubilair buiten werktijd binnen op te slaan. Als het weer slecht is zal er immers geen zitcapaciteit nodig zijn op het terras. Kaja horeca stoelen is een bedrijf die gespecialiseerd advies op maat kan geven voor uw specifieke geval.