Je hoort mensen er wel eens over praten. Ze kopen hun boodschappen al lang niet meer los in de supermarkt. Zij maken gebruik van een handige maaltijdbox die gewoon thuisbezorgd wordt. Een supermarkt bezoeken? Dat vinden ze niet meer nodig. Jij vraagt je misschien af: Is dat nou wel zo aantrekkelijk? Ik koop veel liever mijn boodschappen los in de supermarkt. Zo zit ik niet vast aan een ingewikkeld maaltijdbox abonnement. Om het een en ander op te helderen vind je in deze post wat meer informatie over een maaltijdbox abonnement, en leggen we wat beter uit hoe dit nou exact werkt.

Hier kan je een overzicht vinden om diverse maaltijdboxen te vergelijken.

Een maaltijdbox abonnement is eigenlijk een abonnement zoals je dat ook op een tijdschrift zou hebben. Je betaalt een vast bedrag per week of maand, en in ruil daarvoor ontvang je elke week een maaltijdbox. Het verschil met een tijdschrift abonnement is dat je aan een maaltijdbox abonnement nooit langer dan 1 week vastzit. Alle aanbieders werken namelijk met een zogenaamd flexibel lidmaatschap. Dit betekent dat je op elk moment je abonnement kan pauzeren, stopzeggen, of kunt veranderen. Het gevoel dat je ergens voor de rest van het jaar aan vast zit is er dus niet.

Wat bij de meeste aanbieders van maaltijdboxen wel geldt is dat je wel minimaal een aantal dagen voor de volgende levering je wijziging kenbaar maakt. Bij Mathijs Maaltijdbox wordt bijvoorbeeld op maandagavond geleverd. Je moet dan uiterlijk de dinsdag daarvoor wel aangeven dat je de box niet wil ontvangen, of dat je bijvoorbeeld een andere box wilt. Het is dus niet zo dat je dag ervoor nog kenbaar kunt maken dat je deze week eens een keertje overslaat. Mathijs Maaltijdbox is slechts een voorbeeld, bij HelloFresh en Marley Spoon werkt het op een soortgelijke manier. Bekijk het actuele overzicht voor de meest aantrekkelijke maaltijdbox aanbieding.

Trouwens, goed om te noemen is dat de maaltijdbox van de Albert Heijn: De Allerhande Box, niet werkt met een abonnement. Deze bestel je alleen los wanneer je ‘m nodig hebt. De levertijd is wel 4 dagen wat voor sommige mensen een nadeel is. Je moet dan wel erg lang van tevoren al weten of je die week met de Allerhande Box wilt koken of niet. Wanneer je een vast abonnement hebt weet je gewoon dat je bijvoorbeeld elke maandag of dinsdag een box geleverd krijgt. Het vooroordeel dat je bij een abonnement gelijk voor lange termijn ergens aan vastzit is dus onjuist. Het flexibele lidmaatschap van veel leveranciers past zich juist aan aan jouw levensstijl.

t?