Hoe vind jij de perfecte eiken vloer?

0
255
vloer eikenhout
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een houten vloer is de basis van jouw interieur. Toch blijkt het vinden van die ene perfecte vloer lastiger dan we vaak denken. Sommige mensen dromen namelijk al jaren van een houten vloer. Jij ook? Dan ben je hier op het juiste adres. In dit blog lees je hoe jij de perfecte houten vloer vindt voor jouw huis.

Uiteenlopende eiken vloeren

Een eiken vloer is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Neem visgraat vloeren als voorbeeld. Dit vloertype oogt klassiek en tegelijkertijd eigentijds. Vroeger vond je ze in kastelen en luxe herenhuizen, maar tegenwoordig vind je ze overal – of je nu in het platteland bent of middenin de stad.

Rechte houten planken zijn er ook. Wist je dat je ook daarmee nog alle kanten op kunt? Maar daarover verderop meer. Een andere, misschien voor jou nog onbekende, vloer is de Hongaarse punt. Deze vloer kenmerkt zich door planken die naar elkaar toekomen in een punt, en aan de zijkant zijn afgesneden. Het effect lijkt op de letter ‘v’ die zich herhaalt. Mensen halen Hongaarse punt en visgraat regelmatig door elkaar. Wil je ze eens naast elkaar zien liggen? Bezoek dan de ruime woonboerderij van Dutzfloors in Beetsterzwaag.

Laat de vloer bewerken

Bij Dutzfloors is elke houten vloer uniek. Dat heeft twee redenen. Hun echte Europese eikenhout bevat unieke nerftekeningen, waardoor geen plank hetzelfde is. De andere reden is dat de vakmensen elke vloer bewerken naar de wensen van de klant. Door de eindeloze mogelijkheden kun je alle kanten op – wat je ook maar mooi vindt!

gerookte houten vloer

Voorbeelden van populaire bewerkingen zijn roken, beitsen of schuren. Een gerookte houten vloer geeft individuele planken kleurnuances. Afhankelijk van het aantal tannines in de plank, krijgt deze een iets andere kleur. De vloer als geheel ziet er hierdoor stoer uit. Helemaal wanneer je de planken ook nog eens laat trommelen. Deze bewerking geeft de vloer namelijk een doorleefd karakter, wat goed past bij die kleurwisselingen.

Heb je liever een houten vloer die gelijk is? Laat je vloer dan bijvoorbeeld schuren of beitsen. De opties zijn eindeloos. Reden te meer om je te laten adviseren door experts.

Bezoek een specialist met ervaring

Zoek je een houten vloer die naadloos aansluit bij jouw wensen? Dan heb je aan Dutzfloors een goede. De Friese vloerenspecialist produceert niet alleen houten vloeren van de hoogste kwaliteit, maar denkt proactief met je mee. De adviseurs zijn benieuwd naar je woning en je wensen, om tot een zo goed mogelijk advies te komen. Je kunt met al je vragen terecht, ook over vloerverwarming. De verwachte uitkomst? Een vloer waar jullie nog jaren zielsgelukkig mee zijn.