Hoe vind je de juiste interieurstylist?

0
384
Design en lifestyle

Het inrichten van een huis ligt niet iedereen, terwijl iedereen een fijn huis wil waar je je in thuis voelt. De wijze waarop meubels, kleur en praktisch gebruik zijn gecombineerd, is hiervoor een voorwaarde. Als je geen kijk hebt op het combineren hiervan, kun je contact opnemen met een professional die van jouw huis een thuis maakt.

 

Internet

De wondere wereld van het web kan je snel verder brengen in de zoektocht naar de juiste interieurstylist. Kies een stylist die in jouw regio woont. Woon je bijvoorbeeld in Noord-Brabant, dan is het handig om een interieurstylist uit Breda te kiezen. Op die manier heb je snel contact gelegd en is een tussentijdse afspraak snel te regelen. Door simpelweg te googlen naar een stylist kom je al een heel eind, maar hoe kies je uit de eindeloze lijst een stylist uit waarmee het klikt en die je huis zo mooi mogelijk maakt? Naast de website van diegene kunnen ook andere elementen een graadmeter zijn.

 

Check zijn of haar social pagina’s

Sociale kanalen zijn bij uitstek geschikt om foto’s op te posten. Vooral Instagram kan een goede graadmeter zijn om te bekijken wat de stylist die jij op het oog hebt mooi vindt. Pluis dus zijn of haar sociale media kanalen uit om te kijken of de stijl die daarop geportretteerd staat, vergelijkbaar is met jouw stijl. Wellicht heeft de stylist ook foto’s gepost van woonkamer die hij of zij ontworpen heeft. Bevalt dit allemaal? Neem dan de volgende stap.

 

Maak kennis

Wat die volgende stap is? Een kennismakingsgesprek met de stylist. Op die manier voel je gelijk aan of hij of zij je een beetje begrijpt als het aankomt op stijl en wensen. Het is een goed idee om eerst telefonisch contact te leggen zodat je kunt vragen wat de procedure precies is. Wellicht kunnen jullie afspreken in een café of de werkplek van de stylist voor een gratis kennismakingsgesprek. Sommigen stylisten willen al gelijk aan de slag en zien een kennismakingsgesprek als een deel van de deal die jullie bijna gaan sluiten. Informeer dus wat precies de bedoeling is zodat je niet voor verrassingen staat. 

 

Budget

Zet je financiën op een rijtje en wees realistisch in wat je kunt uitgeven aan het herontwerpen van een interieur. Bedenk van tevoren een budget en houd hieraan vast. Op die manier weet je stylist ook precies om wat voor kostenplaatje het gaat en kan hij of zij hier rekening mee houden als er een ruimte ingedeeld wordt.