Hoe je alle vervelende kabels netjes weg kan werken in de woning

0
1219
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De meeste mensen houden van een opgeruimd huis. Spulletjes aan de kant, netjes weggestopt in lades en geen bergen met troep of ongewassen kleding. Daar is alleen wat discipline en doorzettingsvermogen voor nodig, maar wat nu als je technisch niet zo handig bent? Denk daarbij aan kabeltjes van de eettafellamp over het plafond of de televisie en internetkabel. Hoe zorg je er nou voor dat je deze netjes wegwerkt zonder dat je weer iemand daarvoor lastig moet vallen. De oplossingen zijn niet zo moeilijk als je wellicht zou denken en kan je bovendien vaak helemaal zelf.

De vervelende internetkabel

Gelukkig leven we niet meer in de jaren 90 voor wat betreft de internetkabels. Bij de meeste woningen komt de internetverbinding binnen in de meterkast waar zich ook de modem bevindt. Vanuit daar wordt het internetsignaal door de woning gedistribueerd. Dit kan via een kabel, waardoor het internetsignaal stabiel blijft, maar wanneer het signaal niet door grote obstakels heen hoeft (zoals dikke muren en plafond) of grote afstanden hoeft af te leggen, dan is een draadloze verbinding ideaal. Dan maakt het niet uit of je een duur of goedkoop internet pakket voor thuis hebt afgesloten. Alle providers brengen je een goed signaal tot aan de deur, vaak zelfs ook nog met een bijgeleverde modem. Eventuele support voor een goed internetsignaal bieden ze vrijwel ook allemaal.

Televisiekabels netjes wegwerken

De meeste moderne televisies hebben niet zoveel kabels meer. Er is een kabel voor de stroomverbinding en eventueel een kabel naar een digitale ontvanger. De kunst zit ‘m echter in de tv-meubel die wordt gebruikt. Door aan de achterzijde een heel klein stukje uit te zagen met een figuurzaag kan je de kabels heel netjes wegwerken. Ook kan je deze al voor niet al te veel kant en klaar kopen. Bij de bekende grote Zweedse winkel bijvoorbeeld:

Kabeltjes bij de eettafellamp netjes wegwerken

De kabeltjes van de lamp boven de eettafel vormen vaak de grootste frustratie. Deze zijn storend aanwezig en helaas ook vrij lastig mooi weg te moffelen. Je zou dit kunnen laten infrezen, maar dat is een specialistisch werkje. Met een gootje echter bij de bouwmarkt kom je ook al een heel eind. Weliswaar niet zo netjes als het infrezen, maar zeker een ordentelijke oplossing voor kabeltjes die vervelend in het oog springen.