De woningtrends veranderen ieder seizoen weer. De ene keer is het helemaal hip om een industriële inrichting te hebben, dan willen mensen weer massaal landelijk. Veel mensen vinden het mooi om een vintage woonkamer inrichting te hebben. Maar hoe verkrijg je nu een vintage woonkamer inrichting?

 

Het gaat allemaal om de accessoires

 

Wanneer je jouw woonkamerinrichting aan wil passen, dan is de kans vrij groot dat je er niet op zit te wachten om allerlei nieuw meubilair te moeten kopen. Gelukkig kun je met de aanschaf van een aantal accessoires jouw woonkamer al heel vintage maken. Bij verschillende woonwinkels zullen ze vast tal van vintage woonaccessoires verkopen. Denk bij vintage woonaccessoires aan een mooie (tafel)lamp, een kaarsenhouder of een kussentje. Het fijne van vintage is dat het allemaal van vroeger is. Mocht je dus een kleiner budget hebben of echt iets authentieks willen dan kun je natuurlijk ook gewoon naar de kringloopwinkel gaan. De kans is erg groot dat je daar voor een klein prijsje leuke dingen kunt vinden.

 

Vintage meubilair in de woonkamer

 

Mocht je het groter aan willen pakken dan wat nieuwe accessoires in je woonkamer plaatsen, dan kun je natuurlijk ook wat aanpassingen doen in het meubilair. Hierbij geldt ook weer dat verschillende woonwinkels tegenwoordig wel vintage meubilair aanbieden. Denk aan een klein houten kastje of een grote, ouderwetse stoel.

Maar ook hierbij geldt weer dat je op Marktplaats of in de kringloopwinkel vaak veel leuker uit bent. Het voordeel van de kringloopwinkel of iets tweedehands is dat je een meubel hebt met een verhaal, echt iets vintage. Helaas zitten er ook nadelen aan, want tweedehands meubilair dient vaak wel opgeknapt te worden. Niet iedereen is een klusjesman, maar mocht je wel een klusjesman zijn dan kan het een leuk project zijn. Anders is het misschien verstandig om toch maar gewoon naar de woonwinkel te gaan.

 

Het is dus eigenlijk helemaal niet zo lastig om een vintage inrichting te creëren in jouw woonkamer. Het gaat er vooral om dat je wat leuke accessoires en eventueel meubilair aanschaft. Er zijn niet echt kleuren, vormen of materialen die heel erg passen bij een vintage inrichting, je bent erg vrij om te kiezen wat je zelf leuk vindt.