Hoe verhoog je de levensduur van je bank?

0
1544
WonenWonen

Het is lastig om een inschatting van de levensduur van een bank te maken, omdat dit nauw samenhangt met de manier waarop je met de bank omgaat. Met voldoende onderhoud kun je de levensduur van de bank aanzienlijk verhogen. In dit artikel geven we je een aantal handige tips om de levensduur van de bank te verhogen, zonder ingrijpende maatregelen te moeten nemen. Ook heb je lang niet altijd dure onderhoudsmiddelen nodig om langer gebruik te kunnen maken van een bank. Iets wat de producenten van deze onderhoudsmiddelen je wel graag doen laten geloven!

Tip 1: zet de bank niet in de zon

Om verkleuring van de bank te voorkomen is het raadzaam om de bank zo goed mogelijk buiten de zon te houden. Wanneer je de bank wel in de zon hebt staan is het aan te raden om de achterzijde van de bank af te dekken met een kleed, of door hier bijvoorbeeld een kast achter te zetten. Dit geldt zeker voor banken die tegen het raam aan worden gezet.

Tip 2: draai de kussens regelmatig om

Mensen zijn van zichzelf geneigd om steeds op dezelfde plek op de bank te gaan zitten. De kussens van banken kunnen hierdoor vervormen of al snel versleten raken. Om dit te voorkomen is het raadzaam om de kussens op de bank regelmatig even om te draaien. Hiermee ga je daarbij verkleuring van de kussens tegen.

Tip 3: gebruik de bank enkel om op te zitten

Tot slot is het belangrijk dat je de bank alleen gebruikt om op te zitten, als je levensduur van de bank wilt vergroten. Gebruik de bank niet als slaap- of speelplek, spring niet op de bank, enzovoorts. Hang daarbij nooit aan de leuningen van de bank, deze kunnen hierdoor vervormen.