Hoe veilig zijn jouw sloten?

0
783
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Over het algemeen sta je niet zo snel stil bij de betrouwbaarheid van je slot. Meestal gebeurt dit pas wanneer het te laat is. Echter zijn de meeste inbraken gemakkelijk te voorkomen door het in te schakelen van betrouwbare sloten. Het overgrote deel van inbrekers zijn namelijk gelegenheid inbrekers.

Dit houdt in dat ze alleen inbreken wanneer ze de kans krijgen. Ze zoeken altijd de makkelijkste weg. Een woning of pand met weinig of slechte beveiliging waar ze gemakkelijk snel en uit kunnen zonder dat het opvalt.

Als je het deze inbrekers dus ook maar een beetje moeilijker maakt dan zullen ze dus jou huis gewoon overslaan. Maar hoe kom je erachter wat een goed slot is. Het verleden heeft laten zien dat een dure prijs of een keurmerk niet altijd hoeft aan te tonen dat een slot goed is. Dus hoe kom je erachter?

Lockpicking sport

Nou er is in Nederland een hobby verband van mensen met een interesse in sloten. Deze hobby / sport heet lockpicking. En er zijn op het internet tal van website om hier meer over te leren. Een die ik zelf erg leuk vind is de Lockpicking Universiteit. De mensen die lockpicking beoefenen zien het als een uitdaging om een slot te slim af te kunnen zijn. Het is een zeer vergelijkbare mindset als dat hackers hebben bij computers.

Het voordeel van zo’n grote community die zich interesseert in dit vak is dat ze de kennis open delen waardoor de ontwikkeling van sloten steeds verbeterd wordt. Doordat de meest kwetsbare zwaktes van sloten er steeds uitgefilterd worden. Worden sloten dus steeds veiliger en veiliger. Dit werkt in het voordeel van de consument.