We slapen allemaal op onze eigen manier, de een op een hard en de ander op een zacht matras. De een heeft een zacht hoofdkussen en de ander een dat wat harder is, de ene een dun, de andere geeft de voorkeur aan een dik hoofdkussen. Het ligt ook aan je slaaphouding welk kussen het meest geschikt is. Regelmatig hoor je mensen zeggen dat ze wakker worden met pijn in de rug of in de nek. Het kan ook zijn dat je last hebt van brandend maagzuur. De kans is dan groot dat je de verkeerde slaaphouding hebt. Je gaat dan vanzelf op zoek naar een andere slaaphouding, zodat de klachten weggaan of in ieder geval verminderen. Sommige mensen slapen graag op hun zij, anderen draaien veel in hun slaap. Iedereen slaapt in zijn eigen meest comfortabele houding en daarom is de aankoop van een matras of hoofdkussen heel persoonlijk. Bij de beddenwinkel kun je daar eens naar informeren.

Slaaphouding

Bij een goede slaaphouding dienen je hoofd, je nek en je ruggengraat in een rechte houding te liggen. Het is ook een geschikte houding wanneer je last hebt van brandend maagzuur. Een goed hoofdkussen is belangrijk, je kiest dan voor een kussen dat je hoofd wat hoger tilt dan het matras. Hierdoor voorkom je dat maagzuur naar boven gaat via je slokdarm. Wanneer je verkouden bent, kun je slapen op de rug beter voorkomen. De holten kunnen dan namelijk sneller vollopen en dan is het ademen door de neus een stuk lastiger. Als je graag op je rug slaapt, is een kussen met dons of veren een aanrader. De vulling kan dan bewegen. Een donzen of veren kussen is erg comfortabel. Je krijgt hierdoor de juiste ondersteuning. Deze kussens zijn ook geschikt voor mensen die graag op hun buik of zij slapen.

Goed slapen zorgt voor een uitgerust gevoel

Als je goed hebt geslapen, dan zorgt dat voor een uitgerust gevoel. In de nacht komt je hele lichaam tot rust. Hoe beter je nachtrust is, des te fitter jij je de volgende dag voelt. Voor een goede nachtrust zijn een goed matras en hoofdkussen van belang. Neem een kijkje bij de beddenwinkel van Bedtextieldirect.nl en dan ga jij ontdekken hoeveel mogelijkheden er zijn. In ieder geval ga je stukken beter slapen en de positieve gevolgen daarvan ervaren met een goed matras en een kussen. Zorg dat je je slaaphouding kent en baseer daar je keuze op voor wat nieuws in de slaapkamer. Sfeer maak je zelf, ook in de slaapkamer, bijvoorbeeld met een mooi dekbedovertrek, want ook daarvan is er keuze genoeg!