Hoe onderhoud je een leren bank?

0
1314
WonenWonen

Meubels van leer zien er over het algemeen bijzonder strak uit. Heb jij een strak en modern interieur? Dan is de kans groot dat jij een bank of stoelen hebt die van dit materiaal gemaakt zijn. In dat geval weet je als geen ander dat leren meubels niet bepaald goedkoop zijn. Je wilt daarom ook niet dat ze binnen afzienbare tijd alweer vervangen moeten worden. Daarom doe je er goed aan leren meubels te onderhouden. Veel mensen hebben geen idee hoe dit moet. Heb jij een leren bank? Dan heb je geluk! Wij vertellen je in deze tekst namelijk hoe je een leren bank moet onderhouden.

Bank invetten met babyolie

Je hebt vast weleens  iets gelezen over het invetten van je leren bank met babyolie. Er wordt doorgaans gezegd dat dit bij iedere leren bank kan, maar dat is niet het geval. Wil jij proberen of jouw bank onderhouden kan worden met babyolie? Breng dan altijd eerst een klein beetje babyolie aan op een onopvallende plek. Niet op het zitgedeelte of de rugleuning dus, maar bijvoorbeeld op een zijde die tegen de muur staat. Zie je na een tijdje rare vlekken? Dan is je bank niet geschikt voor onderhoud met babyolie. In dat geval doe je er goed aan een speciale lederreiniger aan te schaffen voor het onderhouden van je leren bank.

Wanneer is een leren bank toe aan onderhoud?

Veel mensen hebben geen idee wanneer zij een leren bank moeten onderhouden. Dit hangt van een aantal factoren af. De omstandigheden in jouw woning zijn echter het belangrijkste. Zo is de luchtvochtigheid en de warmte bijvoorbeeld van invloed op de staat van het leer op je bank. Benieuwd of jouw leren bank aan onderhoud toe is? Dan kun je simpelweg met je hand over het materiaal wrijven. Glijdt je hand zonder problemen over het leer? Dan is onderhoud nog niet noodzakelijk. Gaat het echter behoorlijk stroef? Dan doe je er goed aan jouw leren bank te onderhouden.