Hoe maak je een boxspring schoon?

0
71
Design en lifestyle

Op je bed slaap je natuurlijk elke nacht. Vanzelfsprekend verzameld er vuil in je bed. Het ophopen van vuil, zoals dode huid, zweet, huisstofmijt en vlekken is natuurlijk niet zo fris. Daarom is het belangrijk om je boxspring regelmatig schoon te maken. 

 

Deze ophoping van vuil kan in uw beddengoed en bed gaan zitten, met permanente geuren, verontreiniging en slechte luchtkwaliteit. Dit kan leiden tot allergieën, slapeloosheid en zelfs ademhalingsproblemen in meer ernstige gevallen. Daarom is het belangrijk om uw bed af en toe schoon te maken om een betere nachtrust te krijgen en uw gezondheid te behouden.

 

Het is ook belangrijk om na te denken over de levensduur van uw bed. De meeste bedden hebben een levensduur van 8 jaar voordat ze aan vervanging toe zijn. Als uw bed wordt blootgesteld aan slecht onderhoud, dan kan dit voor een verminderende levensduur zorgen.

 

Nog geen boxspring? Bekijk deze boxspring aanbieding met een uniek lage prijs voor een complete boxspring met topmatras, matras en hoofdbord.

Hoe vaak moet je de boxspring schoonmaken?

Het wordt aanbevolen om uw bed ongeveer twee keer per jaar schoon te maken om het vers te houden, maar het moet ook worden gereinigd in geval van morsen. Om de zes maanden is het ideaal voor blijvende frisheid rond de lente en de herfst.

Hoe maak je een bed schoon?

Verwijder een sprei en maak het oppervlak of bedden schoon om de kruimels, vuil of stof te verwijderen. Breng dan een vloerreiniger aan op een vlek, bijvoorbeeld een tapijtreiniger zal je werk doen. Als alternatief u het zout mengen met citroensap en een pasta maken. Aangezien citroen heeft natuurlijke bleken eigenschappen, dit zal helpen om de kleur van de meeste vlekken te verwijderen. Zachtjes uitgezonden over de vlekken en laat voor ongeveer een uur. Veeg dan af met een schone en vochtige doek.

 

Vanaf nu is het tijd om de geur in je bed kwijt te raken. Soda bicarbonaat zal werken omdat het absorbeert vocht tijdens het verwijderen van geuren. Strooi op het oppervlak van uw bed en laat het zo lang mogelijk, ideaal voor 24 uur. Droog vervolgens uw bed weer tot het wordt schoongemaakt.

Reinigen van kunstleer

Kunstleer hoofdeinden hebben een gladde look als echt leer, maar gelukkig is het veel gemakkelijker te onderhouden. Alles wat je hoeft te doen om uw kunstmatige lederen hoofdkop er goed uitzien moet stof met een schone en vochtige doek en een snelle doek. Het boxspring kan ook worden afgeveegd met vochtige doek. 

Schoonmaken van stoffen boxspring

Gebruik uw stofzuiger apparaat om zich te ontdoen van alle soorten stof en vuil om deze rijke, luxe stof hoofdeinden kijken en voelen de beste manier. Voor moeilijke vlekken raden we alleen deskundige reiniging aan.

Reiniging van Suède boxspring

Waterafstotend en vuilbestendig, kunstmatige suède hoofdeinden moeten overleven bij het morsen van bijvoorbeeld drinken. Als u nodig hebt om zich te ontdoen van zwaardere vlekken, probeer dan met behulp van een neutraal wasmiddel door aandacht niet te veel wrijven. Spoel grondig af met schoon, warm water.

Bed onderhoudstips

 

Wat te doen

  • Stof je bed regelmatig in
  • Controleer regelmatig of alle bouten, schroeven, voeten en wielen intact zijn

Wat je niet moet doen

  • Overwouwen het gebied niet wanneer u vlekken probeert te verwijderen.
  • Maak de basiskoppen van suède stof niet schoon door te wrijven. 
  • Laat kinderen niet in bed springen
  • Plaats het bed niet in de buurt van radiatoren, branden of direct zonlicht.
  • Overbelast de laden van de onderstellen niet.

Meer boxspring onderhouden tips

Om vuil op of onder uw bed te voorkomen, is het erg belangrijk om lakens en alle bedbeschermers regelmatig te wassen. Je moet het één keer per week in de machine wassen.  Overweeg te investeren in een bed beschermer. Zoals de naam al doet vermoeden, deze zijn tussen uw bed en beddengoed om uw bed te beschermen tegen eventuele morsen of schade. Ze kunnen anti-allergie om de waterdichte of gevoelige huid te helpen om vocht te absorberen. 

 

Tot slot is het raadzaam om uw bed regelmatig te draaien tussen de reinigingen door. Dit betekent niet om van top tot teen te draaien, maar om te draaien; veel bedden bevatten zachte schuimvulling aan de bovenkant en zijn niet ontworpen om te worden omgedraaid. Het draaien van uw bed helpt voorkomen dat vuil zich ophoopt op één plaats. Maar het verlengt ook de levensduur van uw bed door te helpen verzakking te voorkomen.