Hoe lang moet je haar zijn voor extensions?

0
491
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Als je hairextensions wilt laten zetten, heb je zelf wel een bepaalde lengte nodig voordat je deze kunt laten plaatsen. De vraag wordt enorm vaak gesteld, namelijk: hoe lang moet mijn haar zijn voor hairextensions. In dit artikel vertellen we je er meer over.

 

Hairextensions moeten worden bevestigd aan je eigen haar. Als je haar te kort is, kunnen de extensions dus niet vastgemaakt worden. Dit werkt zo voor vrijwel alle extensions.

De lengte van je haar

Je haar moet dus lang genoeg zijn om de extensions aan te bevestigen. Over het algemeen kunnen bij een lengte van 10/15 centimeter al extensions gezet worden. Ook geldt: hoe langer je haar, hoe mooier en natuurlijker het eruit zal zien.

Welke lengte hairextensions past bij jou?

Hairextensions zijn in verschillende lengtes te verkrijgen. Je kunt voor extreem lang haar gaan, maar dus ook gewoon voor een paar centimeter erbij. Daarbij kun je er natuurlijk ook voor kiezen om dezelfde lengte te nemen als je eigen haar en juist de extensions te nemen voor het volume. 

 

Hoeveel extensions je nodig hebt, is moeilijk te zeggen. Er zijn namelijk veel verschillende soorten hairextensions. Per soort extension verschilt het dan ook hoeveel je daarvan nodig hebt. 

Het voordeel van hairextensions

Het nemen van hairextensions heeft behoorlijk wat voordelen. Natuurlijk verlengen extensions je haarlengte en krijgt je haar ook meer volume met extensions. Daarbij zijn extensions vaak helemaal niet zo duur en gaan ze relatief lang mee. De beste vaste extensions van het haarmerk Bigh Hair blijven ongeveer vier maanden zitten. Deze extensions moet je laten bevestigen en kun je zelf niet aanbrengen. Er zijn ook extensions waarvan je zelf kunt bepalen wanneer je ze draagt en wanneer niet. Je kunt er bij clip-in extensions bijvoorbeeld voor kiezen om ze alleen voor een avondje in te doen. Deze bevestig je dan ook gemakkelijk zelf.

 

Verder kun je vrijwel alles doen met je extensions. Je kunt ze knippen, verven, föhnen, krullen en wassen zoals gewoon haar en je kunt ze dan ook behandelen als je eigen haar.