Het is weer zover: de zomer is nu toch echt voorbij. Het is snel herfst geworden, maar nog niet alle huishoudens zijn al in de herfstsfeer. Toch is het fijn om in de herfst een gezellig sfeertje te creëren. Maar hoe laat je de herfstsfeer nu eigenlijk terugkomen in je woning? Hieronder staan een aantal tips om een gezellige, warme herfstsfeer te creëren in huis.

Dekens

In de herfst is er bijna niets beters dan op de bank zitten (of liggen) met een lekker zacht dekentje en een heerlijk warm drankje. Zo kun je prettig warm binnen zijn terwijl het buiten waait en regent. Daarom is het altijd een goed idee om in de herfst weer een aantal dekens tevoorschijn te halen. Heb je geen ‘extra’ dekentjes voor in de woonkamer? Geen paniek. Je kunt ze bijna in alle meubelwinkels wel aanschaffen. Met een paar dekentjes zorg je ervoor dat je het binnen niet koud krijgt en comfortabel kan zitten.

Herfstkleuren

In de herfst ontstaan er buiten weer een heleboel nieuwe kleurencombinaties waar je innerlijke artistieke oog van kan genieten. Ook in huis is het fijn om een aantal herfstkleuren aan te schaffen. Verschillende tinten bruin doen het altijd goed, maar ook kleuren als donkerrood of oranje zullen mooi staan in jouw huis.

Accessoires

Bepaalde boeketten bloemen of andere plantjes zullen zorgen voor een heerlijke sfeer. Maar ook iets simpels als nieuwe chocolademelk-mokken kunnen de herfstsfeer al doen aanwakkeren in je woning. Behalve dekentjes kun je ook nieuwe kussens aanschaffen voor op de bank of in je bed. Een andere tip is om een klein mandje of bakje met kastanjes neer te zetten. Het is immers hartstikke leuk om eens op pad te gaan om kastanjes te zoeken.