Badkamer

Hoe kun je het beste een TV in je badkamer monteren?

Geschreven door admin

Je ligt lekker ontspannen in je badkuip en je moet er eigenlijk uit want je wilt die spannende wedstrijd op TV kijken. Herkenbaar? Met een TV in je badkamer is dat verleden tijd. Geniet heerlijk en behaaglijk van de wedstrijd die je wilt kijken, de soap die je niet mag missen of samen naar een romantische komedie terwijl je relaxed in bad ligt. Elektriciteit en water gaan bepaald niet veilig samen en daarom zijn er wel wat zaken om rekening mee te houden wanneer je een TV in je badkamer installeert. Om je hierbij te helpen hebben wij de belangrijkste punten voor je in dit overzicht gezet.

Waterdichte TV met afstandsbediening

Om aan deze groeiende vraag te voldoen zijn er inmiddels meerdere waterdichte televisies op de markt die uitstekend geschikt zijn om in je badkamer te monteren. Bovendien kun je de bijgeleverde afstandsbediening met natte handen oppakken en gebruiken. De meeste televisies voor in de badkamer worden met een muurbeugel geleverd die je eenvoudig aan de muur kunt bevestigen.

Zoneverdeling van de badkamer

Een badkamer is in relatie tot elektriciteitsaanleg verdeeld in verschillende zones. Zo staat zone 0 voor de ruimte in de douche of de badkuip, zone 1 voor de ruimte boven de douchebak of badkuip (tot 2,25 meter), zone 2 voor een afstand tot 60 centimeter rondom de douche en de badkuip en zone 3 voor een afstand vanaf 60 centimeter van de douche en de badkuip. Controleer de IP-klasse van je TV om te bepalen in welke van deze zones je je TV mag installeren.