Hoe kies je de juiste zonwering?

0
879
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Zonwering en rolluiken zorgen voor extra wooncomfort. Gedurende de zomermaanden houdt het hitte en het teveel aan zonlicht tegen. En tijdens de donkere winterdagen geeft het je extra privacy. Heb jij al nagedacht over welke raamdecoratie binnen jouw interieur past?

Voordelen van zonwering en rolluiken

Naast dat zonwering en rolluiken hitte en hinderlijk zonlicht tegenhouden en het zorgt voor extra privacy, hebben ze nog meer voordelen:

  • Ze werken verduisterend;
  • Zonwering en rolluiken zijn geluidswerend;
  • Ze hebben een hoge isolatiewaarde;
  • Ze werken inbraakvertragend.

Door de diverse voordelen die rolluiken en zonwering bieden, zorgt het in je woning voor extra comfort. Maar natuurlijk heeft het niet alleen praktische voordelen. Je wilt natuurlijk ook dat het er leuk uit ziet. Neem daarom eens een kijkje bij de zonwering en rolluiken van Horsten Kozijnen. Zij hebben een groot aanbod in verschillende afmetingen, kleuren en uitvoeringen. Hierdoor vind je altijd wel iets wat bij jouw woonsituatie past.

Inspiratie voor zonwering
Ben je op zoek naar mogelijkheden voor raamdecoratie in jouw huiskamer? Hieronder geven we enkele voorbeelden om wat inspiratie op te doen.

Functionele rolluiken

Vind je het belangrijk dat je in de zomer de warmte en de hinderlijke zonnestralen buiten kunt houden? Dan zijn rolluiken ontzettend handig. Rolluiken kun je in het midden van het raam hangen zodat je de rolluik zowel naar boven als naar onder kunt schuiven. Het voordeel hiervan is dat je de ruimte niet overbodig donker hoeft te maken.

Een stijlvolle combinatie

Vind je alleen rolluiken een beetje saai? Kies dan voor een combinatie van rolluiken en gordijnen. Door de gordijnen creëer je een warmere sfeer in je huiskamer en door de rolluiken zorg je voor een goede verduistering en privacy.

Schuifdeuren van zonwering

Zeker voor in de zomer is zonwering in je schuifdeuren ideaal. Zo kun je toch de deuren openzetten, maar komen de warme zonnestralen niet het huis binnen.

Zonwering op maat

Heb je ramen die tot op de grond komen? Laat dan zonwering op maat maken die het hele raam van boven tot onder kunnen bedekken. Het geeft een ontzettend mooi effect als je kiest voor materiaal dat deels transparant is. Zo kun je er overdag niet doorheen kijken, maar zie je in de avond de schaduwen.

Zonwering aanschaffen. Waar let je op?

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat je kiest voor rolluiken of andere vormen van zonwering die goed bij jouw interieur passen. Maar let daarnaast ook op de kwaliteit, de veiligheid die de raamdecoratie kan bieden en het comfort. Zet jouw wensen op een rijtje en ga op zoek naar de raamdecoratie die het beste bij jouw woonsituatie past.