Hoe kies je de beste zonnepanelenaanbieder uit?

0
669
Beste zonnepaneleninstallateur
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Je bent eruit: je laat je dak bedekken met zonnepanelen. Nadat je je hebt verdiept in de zonnepanelen is het nu tijd om de juiste aanbieder te kiezen. Waar moet je op letten bij het kiezen van de geschikte aannemer? In dit artikel staan 3 tips bij het offerte aanvragen voor zonnepanelen.

Tip 1: schakel je netwerk in!

De eerste tip is wellicht een dooddoener voor je, maar er zijn vast vrienden en familie die een goede zonnepanelenaanbieder weten. Uiteraard geeft dit geen garantie. Kijk daarom ook naar het resultaat en vraag naar het traject van het plaatsen van de zonnepanelen.

Een veelgemaakte fout is het inschakelen van een bekende. Dat je een goede relatie hebt betekent niet automatisch dat hij ook goed werk aflevert!

Tip 2: let op de keurmerken

Verder is het slim om te kijken of het bedrijf keurmerken heeft. Voor zonnepanelen heb je het keurmerk SGZE. Daarnaast heeft BonGo Solar als 1 van de weinige in de markt diverse certificeringen, zoals TÜV, ISO en gecertificeerde installateurs volgend NEN1010 normen. Wanneer een installateur deze keurmerk heeft betekent dit dat het bedrijf ervaring en kennis heeft in dit vakgebied. Bovendien heb je tot 25 jaar garantie en service na aanschaf. Jaarlijks wordt bekeken of het bedrijf wel aan de standaarden voldoet.

Tip 3: Vraag meerdere offertes op

Vraag verder minstens 3 offertes op bij het vergelijken van de zonnepaneleninstallateurs. Voordat je je offertes aanvraagt is het slim om je wensen duidelijk aan te geven. Kijk hierbij of de installateur een lokale service heeft indien je kiest voor een landelijke keten. Anders kunnen er flinke voorrijkosten worden berekend.

Nogmaals: let bij het vergelijken van de offertes voor zonnepanelen goed op de garantie. Niet alleen voor de zonnepanelen, maar ook de installatiegarantie is belangrijk. Kies daarom altijd voor een fabrikant uit de regio. Mocht er in de toekomst iets mis gaan dan kan je je gemakkelijk verwoorden.