keuken

Zit je al tijden te denken aan het halen van een nieuwe keuken, maar heb je nog geen keuze kunnen maken? Heb je weinig inspiratie en weet je echt niet wat voor stijl je moet kiezen? Dan heb ik hier drie aandachtspunten die jou kunnen helpen bij de inrichting van je droomkeuken.

Vorm van je keuken

Het is belangrijk dat je de vorm van je keuken duidelijk hebt. In een grote keuken is het handig om een kookeiland in het midden te plaatsen. Een kookeiland zorgt voor veel ruimte en overzicht, maar is onmogelijk te plaatsen in kleinere keukens. In kleinere keukens kan je beter kiezen voor een hoekkeuken, wat erg praktisch is qua kastruimte of juist voor een rechte keuken.

Materiaal keukenblad

Er zijn verschillende soorten keukenbladen waar je voor kan kiezen. Zo kan je kiezen voor een houten keukenblad. Dit ziet er natuurlijk fantastisch uit, maar zorgt voor veel onderhoud. Kunststof of graniet zijn makkelijkere werkbladen die minder onderhoud nodig hebben. Naast zit zijn er nog een tal van mogelijkheden, maar het belangrijkst is dat je iets kiest wat echt bij je past. De kleuren van je keukenbladen kan je ook goed combineren met de kleuren van de kastjes en overige interieur in je keuken.

De apparatuur

Steeds vaker willen mensen apparaten die in hun keuken zijn geïnstalleerd. We zien steeds vaker losse koelkasten, vaatwassers, ovens, etc. Het is belangrijk dat je duidelijk weet welke apparatuur je in je keuken geïnstalleerd wilt hebben en welke je los erbij wilt halen. Ook kan je denken om aan een koken-water-kraan, wat ruimte zorgt voor extra ruimte ten opzichte van een waterkoker.

Bij het kiezen van een keuken moet je dus met veel aspecten rekening houden. Weet je niet welke stijl nou bij je past kun je online zoeken naar keuken inspiratie. Er staan genoeg afbeeldingen van prachtige keukens op het web en misschien zie je jouw droomkeuken hiertussen.