Heb je nachtmerries van het grasmaaien? Misschien zijn nachtmerries iets overdreven, maar we worden allemaal wel eens gek van het maaien van het gazon. In de zomer groeit het gras erg snel en moet de grasmaaier bijna elke week wel uit de schuur gehaald worden. Kunstgras is de oplossing. Altijd een strak groen grasveld zonder dat je het hoeft te onderhouden. Er zijn verschillende soorten kunstgras. Kies degene die het meest bij jouw tuin past.

Verschillende soorten kunstgras

Kunstgras is te verkrijgen in twee vormen, namelijk grastapijt en grasmatten. Grastapijt wordt vooral gebruikt op een balkon of dakterras om een echt buitengevoel te creëren. Grasmatten daarentegen worden gebruikt voor het aanleggen van een gazon in een tuin. Naast grastapijt en grasmatten kan kunstgras nog verder verdeeld worden in verschillende soorten:

  • Siergras

Wil jij een mooi groen gazon in de tuin hebben liggen, maar zul je er verder niet zoveel gebruik van maken? Dan is siergras misschien iets voor jou. Siergras heeft een natuurlijke uitstraling maar is niet geschikt om op te spelen.

  • Gras voor sport en spel

Naast siergras kun je ook kiezen voor kunstgras voor sport en spel. Deze soort gras is ontwikkeld voor de sport. De lengte, vorm en kleur kan worden afgestemd op de sport die er op zal worden gespeeld.

  • Kunstgras voor in de tuin

Heb je kinderen of huisdieren? Dan moet het gazon wel tegen een stootje kunnen. Ook hiervoor is een speciale soort kunstgras. Deze soort gras is slijtvast en zal niet snel stuk gaan.

Hoogte en kleur

Naast de verschillende soorten kunstgras kun je ook zelf de lengte en de kleur van het gras bepalen. Kunstgras is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Je kunt er zelfs voor kiezen om een roze gazon aan te leggen. Als je toch liever voor groen gras gaat, heb je nog steeds heel veel keuze. Zo is een effen groen gazon mogelijk, maar dit oogt niet heel natuurlijk. Je kunt kiezen voor een gazon waarbij verschillende kleuren met elkaar worden gecombineerd om het zo natuurlijk mogelijk te maken.

Ook in de hoogte is er veel variatie. Je kunt helemaal zelf kiezen hoe lang je het gras wilt hebben. Lang gras klinkt leuk, maar is vaak niet heel praktisch als je kinderen of huisdieren hebt. Kunstgras is al te verkrijgen vanaf 0,5 centimeter hoogte.

Kunstgras zelf leggen?

Voordat je zomaar kunstgras aanschaft, is het belangrijk dat je goed nadenkt over welke soort je wilt gebruiken. Vergeet daarbij zeker de lengte en de kleur niet. Je kunt het gras heel goed zelf leggen, maar je kunt ook kunstgras laten leggen. Als je een klein gazon hebt, is het klusje zo gepiept. Als je een groter grasveld hebt, snappen we dat je zelf niet heel veel tijd hebt om met het kunstgras aan de slag gegaan. Schaken een professional in en je weet zeker dat de klus geklaard wordt.