Hoe je van jouw kantoor een fijne werkplek maakt

0
529
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een kantoor is niet per definitie een fijne werkplek. Veel kantoorgebouwen zien er saai en kleurloos uit. Het heeft vaak net niet de gewilde uitstraling die jij voor ogen hebt voor een fijne werkplek. Toch is dat met enkele aanpassingen eenvoudig op te lossen. Een likje verf, een nieuw plafond en nieuw meubilair kunnen vaak al uitkomst bieden. 

Het plafond vernieuwen

Uitermate geschikt voor kantoor, is het systeemplafond. Niet alleen biedt dit plafond een uitstekende akoestiek voor een kantoor, ook zorgt het voor een strakke en moderne uitstraling. De montage is eenvoudig en vaak kun je al binnen één dag zonder grote verbouwingen van je nieuwe plafond genieten. Doordat het plafond onder het bestaande plafond gemonteerd wordt, is het ook mogelijk om leidingen en kabels weg te werken. Daarnaast kun je eenvoudig op elke gewenste plek lichtpunten aanbrengen. 

Een likje verf

Voor een kantoor wordt vaak gekozen voor een steriele witte kleur op de muren, het plafond en vaak wordt ook voor de vloer een lichte kleur gekozen. Dat zou beter voor het licht moeten zijn, maar voor de gemoedsrust van jou en je collega’s is dit lang niet altijd de juiste keuze. Deze witte lichte ruimte doet je eerder denken aan een ziekenhuis dan aan een kantoor. Breng daarom wat accenten aan met een opvallende sprekende kleur. Ga voor een lime groen, aqua blauw of kies juist een mooie dieprode kleur. Naast wat verf op de muren, kun je ook de gordijnen of rolgordijnen in deze kleur plaatsen en wat schilderijen met dezelfde kleuraccenten ophangen.

Nieuwe meubelen

Wanneer je toch bezig bent, is het misschien ook tijd om eens even kritisch naar het meubilair te kijken. Oke, het is belangrijk dat de stoelen goed zitten, ergonomisch zijn en ook het bureau dient aan verschillende eisen te voldoen. Toch zijn er ook hele mooie moderne kantoormeubelen die aan alle eisen voldoen. Het oog wil immers ook wel wat.

Accessoires en planten

Ik noemde al even de schilderijen aan de muur, maar ook met andere accessoires kun je jouw kantoor gezellig maken. Plaats in verschillende hoeken van het kantoor wat mooie kamerplanten. Het groen stimuleert de werklust. Ook kun je wat boekenplanken ophangen, waar je leuke interessante boeken plaatst. Wellicht stimuleert dit je collega’s nog tot het lezen van een boek. Heb je een wachtruimte voor klanten of bezoekers? Dan zou je in die ruimte of in de hal ook een zithoek kunnen creëren met tijdschriften. Zo wordt het wachten een stuk minder vervelend.