Hoe je een industrieel interieur meer warmte geeft

0
907
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De laatste jaren zien we in vrijwel alle woonbladen een duidelijke woontrend terugkomen: de industriële inrichting. Strak, basic en industrieel: dat is waar onze harten toch echt steeds harder van gaan kloppen. Zelf houd ik heel erg van deze stijl, maar ergens vind ik het soms ook wat kaal en leeg ogen. Om die reden combineer ik elementen van de industriële inrichting met een wat klassieker interieur. Deze combinatie zorgt voor een match made in heaven: strak en stijlvol, maar ook warm en knus.

Van de basis naar de invulling

Om de perfecte combinatie te creëeren, kun je op twee manieren te werk gaan. Je kunt kiezen voor een strakke basis, waarna je de inrichting wat klassieker maakt. Andersom kun je ook kiezen voor juist een hele klassieke vloer- en wandbekleding en dit inrichten met industriële meubels en accessoires. Of natuurlijk een combinatie.

Houten vloeren, witte muren

Zelf heb ik in mijn huis gekozen voor de combinatie hiervan. Ik heb namelijk gekozen voor een donkere en warme, wat geleefde, houten vloer in huis. Zonder dat er verder nog maar iets in huis was te vinden, zorgde dit gelijk voor een warmere uitstraling. Natuurlijk moet je zo’n vloer goed onderhouden en het parket schuren, maar in principe kun je er dan jarenlang én stijlen lang mee vooruit. Op één wand na heb ik de muren en gordijnen wit gehouden, waardoor je elementen van industrieel en Scandinavisch terugziet.

Meubels en accessoires

Ook in mijn keuze voor meubels heb ik de match nagestreefd. Zo heb ik hele gave industriële stellingkasten in huis afgewisseld met juist wat klassieke dichte kasten. Wanneer je dit niet doet, loop je het risico dat de ruimte wat “leeg” blijft ogen. In de stellingkasten heb ik wat oude klassieke (loop gewoon eens de kringloop binnen) accessoires neergezet. Als bank heb ik juist gekozen voor een klassiek Chesterfield model. Kaarsjes en bloemetjes op tafel en je hebt de perfecte combinatie van industrieel strak én klassiek knus.

 

Ik wil niet te veel opscheppen over mijn eigen woning, maar deze combinatie in stijlen is er echt wel eentje om verliefd op te worden!