Hoe gaat jouw nieuwe woonkamer eruit zien?

0
194
livingroom
Design en lifestyle

Misschien heb je daar zelf nog niet helemaal een idee van. Maar wel ben je zeker dat er iets moet veranderen. Waar moet je dan rekening mee houden?

Een uniforme uitstraling, om mee te beginnen. Eentje waarin jij je thuis voelt, omdat het een soort verlengstuk van jezelf is. Je interieur hoort namelijk persoonlijk te zijn. Niet alleen geeft het jou een gevoel van thuiskomen, maar vrienden, familieleden, andere naasten en mensen die jou net pas leren kennen horen een aansluiting van je interieur op jou en andersom te voelen. Zolang iedereen het idee heeft dat ze bij jou welkom zijn, heb je de juiste opstelling voor elkaar. Let hierbij op de volgende elementen:

Meubelen

Wellicht dat deze niet meer aan jouw smaak voldoen. Je groeit immers met je tijd mee en dat betekent dat smaken en inzichten kunnen veranderen. Zolang je nieuwe tafels, stoelen en kasten maar perfect in hun omgeving passen. Natuurlijk zijn nieuwe meubels nogal duur, dus kun je ook je hoop vestigen op je plaatselijke kringloopwinkel voor meubelen die al dan geen gebruikssporen bevatten. Want sommige mensen vinden doorleefd meubilair juist mooi. En vergeet niet dat je ook je huidige meubilair kunt opkalefateren met stoffering, lak en/of verf.

Accessoires

De decoraties in je woonkamer zijn de puntjes op de i. In de meeste gevallen zijn die heel erg in hun omgeving geïntegreerd. Maar ze worden daarom vaak snel overtollig zodra hun omgeving verandert. De meest dierbare foto’s, beeldjes, planten en andere versieringen kun je wellicht voor later bewaren of een nieuw plekje geven elders in huis. Voor de lege plekken die ze achterlaten moet je gewoon op zoek gaan naar wat nieuws. Mag natuurlijk tweedehands zijn, zolang het maar past bij wat je aan het bewerkstelligen bent.

Verlichting

Zonder licht regeert de duisternis. En dat is misschien precies wat je wilt! Plaatselijk, dan. Richt bijvoorbeeld een eethoek romantisch in, zodat die er nog intiemer bij ligt zodra dat de enige plek is die verlicht wordt. Datzelfde kan natuurlijk gelden voor je woonkamer. Een comfortabele hoek met een knusse stoel om in te lezen en naar een plaatje te luisteren, bijvoorbeeld. Zie je het al voor je? Dan wordt het hoog tijd om te zien wat je lokale lampen groothandel allemaal voor je heeft!

Verbouwen

Naast het aanpassen van het interieur kan het zijn dat een verbouwing veel goed doet aan jouw woning. Een kleine verbouwing kan al wonderen doen. Heb je bijvoorbeeld weinig licht in de keuken door een bepaalde muur in de woonkamer? Het kan zijn dat deze er uit gehaald kan worden door een ervaren sloopbedrijf waardoor ook jouw keuken erg licht kan worden. De mogelijkheden kan je bespreken met een bouwbedrijf. Zij kijken op een hele andere manier naar jouw woning dan jijzelf.