Wanneer je je gaat oriënteren op een hypotheek Roosendaal, dan is het verstandig om een hypotheekadviseur in te schakelen. Maar hoe gaat een hypotheekadviseur eigenlijk te werk?
#1. Jouw financiële situatie in kaart brengen
Om te beginnen zal je hypotheekadviseur je financiële situatie in kaart brengen. Denk aan je spaargeld, inkomen, verzekeringen, pensioen, leningen en schulden. Ook zal hij naar je toekomstplannen vragen. Wil je (meer) kinderen? Later minder gaan werken? Met vervroegd pensioen? Hoe zie je jouw leven over vijf, tien of twintig jaar?
#2. Onderzoek doen naar jouw mogelijkheden
Zodra hij inzicht heeft in je financiën en toekomstplannen, zal je hypotheekadviseur je mogelijkheden bekijken. Zo zal hij je maximale hypotheek berekenen, onderzoeken of je in aanmerking komt voor een NHG-hypotheek en controleren of je wellicht een overbruggingshypotheek nodig hebt. Ook wordt er een berekening gemaakt van alle bijkomende kosten.
#3. Een hypotheek te vinden die echt bij je past
Zodra je een huis hebt gevonden zal de hypotheekadviseur meerdere hypotheken vergelijken en een advies geven over welke hypotheek het beste bij jou past. Indien je akkoord gaat, zal hij je helpen om de benodigde documentatie naar de hypotheekverstrekker te sturen en alles te regelen. Zodra jij het definitieve hypotheekaanbod hebt getekend neemt de notaris contact op om alles officieel te maken.
#4. Jou op de hoogte brengen als er iets verandert
Indien er gedurende de looptijd van de hypotheek iets wijzigt dat gerelateerd is aan jouw hypotheek of aan de wet- en regelgeving die op jou van toepassing is, dan zal je hypotheekadviseur je daarvan op de hoogte brengen en indien nodig aanvullend advies verstrekken.