Hoe creëer je een moderne inrichting voor je kantoor?

0
907
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Stel, je bedrijf is groeiende en barst uit zijn voegen in zijn huidige kantoorpand. Dan is het hoog tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe passende kantoorruimte. Daar hoort natuurlijk ook een vernieuwde inrichting bij die helemaal aansluit op waar jouw bedrijf voor staat. Maar hoe creëer je nou een moderne inrichting die helemaal van nu is? In dit artikel lees je een aantal handige tips.

Flexibele werkplekken
Een modern ingericht kantoor speelt in op Het Nieuwe Werken. Dat betekent onder meer dat de vaste werkplek er steeds vaker wordt ingeruild voor een flexibele werkplek. Werknemers kunnen zo kiezen op welke plek ze gaan zitten, wat uiteindelijk hun productiviteit moet verhogen. Daarbij zijn moderne kantoren ook steeds opener ingericht. Kies dus niet voor afgesloten hokjes of grauwe scheidingswanden, maar juist voor grote open ruimtes of glazen scheidingswanden.

Ga voor groen
Moderne kantoren zijn ook duurzaam en groen. Wil je dit ook realiseren? Laat dan bijvoorbeeld ledverlichting installeren. Of installeer een fraaie groenwand zoals tegenwoordig steeds meer bedrijven doen. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar je zorgt hiermee ook voor meer zuurstof in je kantoor. Goed voor je werknemers dus!

Wees creatief
Wat valt je op als je in de media foto’s ziet van de kantoorinrichting van bedrijven als Google en Apple? Ze zijn vaak ontzettend creatief ingericht, met ruimtes in allerlei kleuren en stijlen. De gedachte hierachter is dat zo’n creatieve inrichting inspirerend en sfeerverhogend werkt. Denk dus eens na hoe je dit voor jouw bedrijf het beste kunt inzetten.

Let op licht
Wil je het meeste uit je werknemers halen, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er genoeg daglicht je kantoor binnen kan komen. Daglicht is namelijk gezond en zorgt voor meer productiviteit. In diezelfde gedachte is dynamische verlichting een aanrader voor ieder modern kantoor. Deze slimme verlichting creëert verschillende lichtniveaus afgestemd op het moment van de dag. Hierdoor heb je, in tegenstelling tot bij tl-buizen, veel meer de ervaring van natuurlijk licht.

Stijlvolle zonwering
Maar soms wil je juist licht vermijden in je kantoor. Schijnt de zon te fel je kantoor in, dan kan je daar last van hebben als je naar je beeldscherm kijkt. Of misschien wil je een bepaalde sfeer creëren door het gebruik van zonwering. In zulke gevallen is M+N Projecten de perfecte partner voor ieder bedrijf dat graag een moderne inrichting wil hebben. M+N Projecten is gespecialiseerd in zonwering voor de zakelijke markt en voorziet jouw kantoorpand graag van stijlvolle rolgordijnen, plissés of lamellen.