Een industriële look is erg mooi! Je ziet het steeds vaker voorbij komen bij bedrijven maar ook in woningen. Deze stijl, gebaseerd op het gebruik van robuuste en ruwe materialen, geeft je woning een uitstraling van de combinatie rauw, stoer en toch modern. Bij een industrieel interieur worden vaak de neutrale kleuren wit, grijs en zwart gebruikt. Echter zie je dat bruin ook steeds vaker worden gebruikt. Maar hoe creëer je nu zo’n industriële look bij jou thuis? Met deze drie tips zorg je voor een volledig andere uitstraling.

Green Fern Plant

Een stoere uitstraling met betonlook verf

Een kenmerkend materiaal binnen de industriële stijl is beton. Met betonlook verf schilder je binnen no time je eigen stoere betonlook muur in de woonkamer, keuken of misschien wel slaapkamer. Het is aan te raden om één muur uit te kiezen om de verf op aan te brengen. Zo springt deze er beter uit en wordt het niet te druk. Wanneer je kiest voor goede kwaliteit is het aanbrengen van de verf en het creëren van jouw industriële look zeer eenvoudig.  Bekijk daarom goed welke mogelijkheden er zijn in betonlook verf.

De magie van chalk paint

Makkelijk bruikbaar, snel drogend en geschikt voor verschillende verftechnieken: Chalk Paint. Het is te herkennen aan de matte uitstraling en wordt veelal gebruikt om meubels een nieuw leven in te blazen. Dit kan zonder te schuren, super handig want dit is meestal het minst favoriete werkje van vele mensen. Maak zelf een industrieel houten wandbord of creëer een industriële kast of tafel met behulp van één of meerdere kleuren chalk paint. Met de vele verschillende technieken kunnen diverse stijlen gemaakt worden.

Low Angle Monochrome Shot of a Building Exterior

Wat is beton cire en hoe gebruik je het?

Oorspronkelijk is beton cire een betonstuc, afkomstig uit Frankrijk. Het kan op bijna elke ondergrond aangebracht worden met zeer diverse uitstralingen tot resultaat. Zo kun je bijvoorbeeld een gaaf industrieel keukenblad maken, een betonlook muur en is het ook uitermate geschikt voor in de badkamer dankzij de hygiënische en watervaste eigenschappen. Er zijn ontzettend veel kleurmogelijkheden met beton cire. Alles is mogelijk met iedere kleur.