Hoe betrouwbaar is online shoppen?

0
751
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Online shoppen wint steeds meer aan populariteit. Webwinkels vliegen als paddenstoelen uit de grond en fysieke winkels beginnen er een webshop naast om de klantenkring te behouden en uit te breiden. Online winkelen heeft een heleboel voordelen. Je hoeft er de deur niet voor uit en alle aankopen worden gemakkelijk bij je thuis afgeleverd. Maar hoe weet je nu of je bij een betrouwbare webwinkel inkopen doet? Hoe gaan ze om met een eventuele klacht? En werkt deze webshop ook met kortingscodes? NederlandReview.nl zoekt het allemaal voor je uit. Dat wil zeggen, de gebruikers van NederlandReview.nl, want het succes van de site komt voornamelijk door de inbreng van consumenten.

Waarom vergelijken?

Waarom zou je vergelijken als de webshop zegt dat je er de beste aanbiedingen kunt vinden? Webwinkels vinden zichzelf bijna allemaal de beste en de goedkoopste. Maar de consument is het lang niet altijd met de aanbieder eens. Dat kun je terugvinden op de ervarings- en vergelijkingssite NederlandReview.nl. Op deze site kunnen Nederlandse consumenten hun ervaringen delen met geïnteresseerden. Er kunnen cijfers gegeven worden aan webwinkels en deze waardering wordt met een korte beschrijving onderbouwd. Dat is zeker handig als je van plan bent om bij een online woonwinkel een grote aanschaf te doen, zoals een bankstel, een eettafel of een vloerkleed. In de reviews vind je onder andere wat klanten vinden van de levering, de service en de prijs- kwaliteitverhouding.

Woonwinkels online

Op de vergelijkingssite vind je informatie over diverse woonwinkels. Dit zijn woonwinkels die een webwinkel hebben, maar ook reviews van fysieke winkels vind je op deze site terug. Waar je ook naar op zoek bent, kijk dus altijd eerst even op deze site of klanten positieve ervaringen met de woonwinkel hebben. Of het nu gaat om grote uitgaven zoals badkamer sanitair, een nieuwe keuken of een boxspring of je zoekt iets kleiners zoals nieuwe audioapparatuur, interieur accessoires en andere kleine woonartikelen. Klanten delen graag hun ervaringen met hun aankoop met je. Hierbij gaat het niet alleen om klachten, maar ook om waardevolle tips. Kun je in de winkel vragen om korting? Hebben ze speciale kortingsacties of hebben ze een uitzonderlijk goede service? Allemaal ervaringen die handig zijn om te weten, alvorens je een aankoop gaat doen.

Keurmerk zegt niet alles

Uiteraard kun je een betrouwbare webwinkel ook herkennen aan een keurmerk. Zo is er bijvoorbeeld het Webshop Keurmerk en Thuiswinkel Waarborg keurmerk. Deze winkels staan garant voor het leveren van een specifieke service. Zo’n keurmerk zegt iets over de veiligheid van betalen, de garantie van de producten en over de positieve ervaringen met klachtenbemiddeling. Maar niet alle webshops nemen de tijd om een dergelijk keurmerk aan te vragen. Dus zijn er voldoende webwinkels die uitstekende service bieden, maar die dat niet kunnen aantonen aan de hand van een bekend keurmerk. NederlandReview.nl geeft deze webwinkels alsnog de kans om zich van hun goede kant te tonen. De consumenten die er hun ervaringen delen zijn eerlijk en dus betrouwbaar. Begin dus altijd je online shoprondje met een bezoek aan NederlandReview.nl.