Hoe kan ik het beste mijn plafond witten?

0
1445
gewit plafond
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Over de verflaag op het plafond kan door de jaren heen een crèmekleurige waas zijn ontstaan. Dit kan het gevolg zijn van een verkleuring, roken in huis, lekkages, enzovoorts. Om uw plafond weer als nieuw te laten lijken kunt u het plafond witten! Bij het witten van uw plafond zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. U wilt bijvoorbeeld voorkomen dat er witte strepen op uw geverfde muren ontstaan, dat er oneffenheden in de verflaag op uw plafond voorkomen, etc. In dit artikel vertellen we u hier graag meer over!

Uw plafond witten begint bij het aanschaffen van goede verf. Door iets meer te betalen voor verf van een betrouwbaar merk, hoeft u het plafond minder vaak te verven om een mooie dekkende witte laag op uw plafond te creëren. Ook schildertape, een stucloper en bijvoorbeeld plastic om uw muren mee af te dekken zijn onmisbaar bij het witten van uw plafond.

Aan de slag met het witten van uw plafond

Om te beginnen is het belangrijk om uw muren en vloeren af te dekken. Op deze manier voorkomt u dat de witte verf ook op andere plekken terechtkomt. Eenmaal op uw muren of vloeren is het lastig om de witte verf te verwijderen. Door gebruik te maken van een combinatie van stucloper met plastic op uw wanden, maakt u de kans op dergelijke foutjes minimaal. Met schildertape kunt u het plastic en de stucloper stevig vastmaken. Probeer de tape goed tegen de randen van uw muren en plafond aan te duwen. Wanneer u dit niet zou doen, zou de verf onder de tape door kunnen lopen en alsnog op uw muur terecht kunnen komen.

Zorg voor een schone ondergrond

Voordat u begint met verven is het raadzaam om uw plafond goed schoon te maken en kleine oneffenheden te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld met een stanleymesje! Met speciale verfreinigers is het mogelijk om uw plafond vet- en stofvrij te maken. Zo zal de verf straks beter hechten en voorkomt u dat het stof oneffenheden vormt. De hechting van uw plafondverf kunt u nog verder verbeteren door eerst een laag voorstrijk over het plafond te smeren. Wanneer de voorstrijk gedroogd is, kunt u de plafondverf op het plafond aanbrengen.