Hippe kerst: dit zijn de kersttrends van 2016

0
558
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Wanneer Sinterklaas uit het land is, kunnen we de kerstboom weer op gaan tuigen. Veel mensen vinden een kerstboom een doorn in het oog en weten niet goed hoe ze de kerstdecoratie aan kunnen laten sluiten op hun woonstijl. Daar hebben wij van D!Zit, de woonwinkel in Eindhoven, gelukkig wel wat tips voor. Beleef het ultieme kerstgevoel in stijl dit jaar!

Warme kerstkleuren

Het is goed om rekening te houden met de kleuren in uw interieur, aangezien kleuren veel warmte kunnen geven aan een ruimte. Vooral met kerst zijn warme kleuren binnen bij gebrek aan warmte buiten en prettige keuze. Bruintinten doen het bijvoorbeeld altijd erg goed en passen goed bij de meeste kerstverlichting. Als accentkleur kunt u dit jaar het beste gaan voor een warme rode kleur zoals Marsala, of een zachte Eucalyptus kleur. De laatste is wat lastiger te combineren, maar u hoeft zich geen zorgen te maken over het vloeken van deze kleur bij de naalden van de dennenboom. Beide kleuren zijn goed te combineren met warme oranje tinten en gouden of koperen accessoires.

Kerst op Ibiza

Partyeiland Ibiza is in de zomermaanden ongekend populair om de mooie stranden en hippe festivals. Echte zomerliefhebbers kunnen zich dan ook uitleven in deze trend , die volledig draait om het uitstralen van de Ibiza cultuur. Dromenvangers en veren in de kerstboom, warme kleden op de vloer en accessoires met Aztek printjes: ga er vol voor deze kerst!

Scandi rood-wit

Deze klassieke kleuren komen dit jaar terug in een hip jasje in combinatie met een woon/modetrend die we al een tijdje kennen: scandi. De Scandinavische stijl is zeer minimalistisch, wat zich uit in de kleuren, prints (als die er al zijn) en soepele vormen. Er zijn vooral veel accessoires te zien dit jaar met rood-witte tinten en oranje accenten. Combineer deze met houten accessoires en je kerstboom is helemaal van dit jaar!