Hier moet u op letten bij het kopen van een rolstoel

0
314
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Er zijn tegenwoordig allerlei soorten rolstoelen verkrijgbaar. Hierdoor kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Het is belangrijk dat u er goed in kunt zitten, zodat u geen last krijgt van uw knieën en rug. Bent u benieuwd waar u op moet letten bij het kopen van een rolstoel? Lees dan verder!

Zithoogte

Om te beginnen is het belangrijk om te bepalen welke zithoogte u nodig hebt. Wanneer de rolstoel niet de juiste hoogte hebt, wordt het in- en uitstappen erg lastig. Hiermee kunnen de knieën en rug belast worden en dat kan uiteindelijk klachten veroorzaken. Ook is het belangrijk dat uw voeten niet de grond raken. Het kan gevaarlijk zijn als u voeten per ongeluk de grond raken, omdat uw voeten dan dubbel kunnen klappen. Is de zitting van de rolstoel net te laag? Dan kunt u de zitting verhogen met een rolstoelkussen.

Zitdiepte

Naast de zithoogte, is de zitdiepte ook belangrijk. Als de zitdiepte te diep is, is kunt u niet met uw voeten bij de voetsteunen. In deze situatie kunt u last krijgen van uw rug. Wanneer de zitdiepte te ondiep is, zult u het gevoel hebben dat u er gemakkelijk uit kunt vallen. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om de juiste zitdiepte te bepalen. Om de zitdiepte te bepalen, meet u de afstand van het begin van het bovenbeen tot het begin van de knie.

Zitbreedte

Als u de juiste zithoogte en zitdiepte hebt gevonden, is het tijd om de zitbreedte te bepalen. De zitbreedte is ook belangrijk voor het in- en uitstappen. Als de rolstoel te krap is, zit de rolstoel niet comfortabel en kan het op den duur gaan irriteren. Ook een te brede rolstoel is niet goed, omdat deze te weinig ondersteuning biedt en de kans groot is dat u erin gaat verschuiven. De juiste zitbreedte kunt u het beste opmeten door de breedte van uw heupen op te meten, terwijl u zit. Hier kunt u zes centimeter bij op tellen en dan heeft u de juiste zitbreedte.

Laat u adviseren

Nu u weet waar u op moet letten, is het gemakkelijker om de juiste rolstoel te kopen. Bent u benieuwd naar welke soorten rolstoelen er zijn? Neem dan een kijkje op de website van thuiszorgwinkel. Zij hebben een enorm aanbod aan rolstoelen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op en laat u adviseren.