Hier moet je op letten bij aanschaf van een zorgbed

0
336
zorgbed
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Ben je van plan om een zorgbed aan te schaffen en weet je niet helemaal zeker op welke punten je moet letten? Er komt namelijk van alles kijken bij het kopen van een geschikt zorgbed voor ouderen. Je kunt in de tekst hieronder nagaan waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van een zorgbed.

De voordelen van een zorgbed

Er zijn verschillende redenen waarom de aanschaf van een zorgbed een slim idee is. De meest relevante voordelen van een zorgbed zijn als volgt:

  • Een zorgbed is op hoogte verstelbaar voor voldoende comfort voor hulpverleners en zorgontvangers.
  • Heel het bed is verstelbaar zodat je de ideale lig- of zitpositie kunt bereiken.
  • Bukken is niet langer noodzakelijk voor zorgverleners.
  • Een zorgbed is voorzien van een comfortabele relaxstand.
  • Er kan steun of medisch apparatuur worden gemonteerd.
  • Zorgbedden zijn voorzien van handige verstelbare hekjes.
  • Er zijn verschillende soorten en maten zorgbedden.

Let op de functies

Een zorgbed is ideaal voor zorgmedewerkers die zorg komen verlenen aan zorgontvangers aan bed. Zorgbedden zijn namelijk voorzien van grote wielen waardoor het bed makkelijk te verplaatsen is. Hier komt nog bij dat een infuus eenvoudig te plaatsen is door middel van een infuushouder aan het bed, dat ander medisch apparatuur boven het bed kan worden geplaatst en dat er ook gezorgd kan worden voor een hekje zodat de zorgontvanger het bed niet uit valt tijdens de verzorging. Zorgverleners hoeven zich overigens geen zorgen te maken om rugklachten vanwege ongeschikte bedden aangezien het bed volledig verstelbaar is.

Let op de kwaliteit

Zorg ervoor dat je een zorgbed, ook wel hoog laag bed genoemd, van topkwaliteit koopt. Door te kiezen voor een zorgbed van hoogwaardig kwaliteit ben je van een langere levensduur verzekerd en een efficiënte werking, ook na langdurig en intensief gebruik. Vergeet echter niet dat zorgbedden van goed kwaliteit duurder in aanschaf zijn dan zorgbedden van minder goed kwaliteit.

Let op de prijs

Ook de prijs van het zorgbed dat je wilt kopen is essentieel. Om van de beste prijs-kwaliteitverhouding verzekerd te zijn is het verstandig om eerst meerdere opties te vergelijken.