Tuin

Het verfraaien van het gazon

Geschreven door admin

Het gazon bij de meeste mensen ziet er niet uit als een biljartlaken. Dat is eigenlijk een understatement, want in de meeste grasveldjes groeien paardenbloemen en mos. Uiteraard hoeft het niet zo perfect als een biljartlaken, maar het kan al een stuk fraaier dan nu bij veel mensen het geval is. Wil jij jouw gazon ook verfraaien? Lees dit artikel wat je kan doen om je gazon aanzienlijk fraaier te maken.

Bemesting
Om een gezond gazon te krijgen is een goede bemesting van belang. Tussen maart en augustus kun je het gras diverse malen bemesten. Als het gras lichter van kleur wordt kun je wat vaker bemesten, maar overdrijf niet met bemesten. Strooi zeker niet te veel en verdeel de mest gooit. Mocht je te veel strooien dan kan het gras gaan verdorren. Je kunt voor het bemesten van het gras het beste speciaal hiervoor bedoelde meststoffen gebruiken.

Maaien van het gras
Men raadt een maaihoogte van drie tot vijf centimeter aan. Tijdens de zomer dien je het gras minstens één keer per week te maaien. Het maaien van het gras is in veel gevallen zo gedaan. Het werk zit hem eigenlijk in het knippen van de graskanten. Je kunt hiervoor een maaier gebruiken die de kanten kan maaien.

Kale plekken
Een nachtmerrie voor een echte tuinliefhebber is kale plekken in zijn of haar gazon. Je kunt zo’n plek opvullen met een graszode, maar vaak ligt er een ander probleem aan ten grondslag. Mogelijk is de zuurgraad van de grond te laag. Om dit te herstellen kun je kalk strooien.