Tuin

Het vakantiegevoel in je eigen tuin

Geschreven door admin

Het mooie weer is weer aangebroken en daarom beginnen de vakantiekriebel weer omhoog te komen. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om ieder weekend een tropisch oord op te zoeken en bij het zwembad neer te ploffen. Maar niet getreurd: je kan je eigen tuin ook zo inrichten dat het voelt alsof je op vakantie bent.

Een belangrijk onderdeel hiervan is dat je hierbij kiest voor wat bij jouw voorkeur past. De ene persoon gaat het liefst kamperen in de wildernis en de andere brengt zijn vakanties liever door in een 5 sterren resort. Zo veel mensen, zo veel wensen. Er zijn wel een aantal zaken waarmee je gegarandeerd het vakantiegevoel in je eigen tuin haalt.

Bar

Ongeacht je een kampeerder bent of een resortbezoeker, tijdens je vakantie kom je bijna altijd wel in een bar terecht. Op vakantie gaan we vaak cocktails, een biertje of een wijntje drinken. Waarom dus thuis niet? Een bar in je achtertuin is daarnaast ook een leuke feature tijdens het geven van een feestje, of wanneer je vrienden gewoon langskomen. Vergeet daarbij niet comfortabele en mooie barkrukken te bestellen. Overdek je barkruk met een veranda of schaduwdoek.

Planten

Met het type planten wat je in je tuin plaatst kan je ook een stuk sfeer bepalen. Hierbij kan je om het zomerse gevoel wat meer naar voren te brengen een aantal tropische planten in je tuin plaatsen. Deze zijn verkrijgbaar in vrijwel ieder tuincentrum, maar laat je wel goed informeren over hoe je deze planten moet onderhouden.

Water

Het gebruik van water in een tuin kan ook bepalend zijn voor het vakantiegevoel. Op vakantie liggen veel mensen graag aan een zwembad of aan zee. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om een zwembad in je tuin te maken. Gelukkig zijn er een hoop andere manieren om water in je tuin te verwerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vijver of een fonteintje.