Misschien wil je de bestaande eettafel vervangen voor een ander exemplaar, of misschien wil je voor het eerst een eettafel kopen. Door het enorme aanbod in tafels kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Om een beter beeld te krijgen kan dit artikel een handig hulpmiddel zijn.

Aan welke eisen moet de eettafel voldoen?

Allereerst moet je bepalen waarvoor de tafel gebruikt gaat worden. Het is vanzelfsprekend dat een eettafel gebruikt wordt tijdens het eten, maar voor welke doeleinden zal het nog meer worden gebruikt? Wil je er gezellig spelletjes aan spelen met familie? Of lekker borrelen met vrienden? Zijn er kinderen die erop kunnen verven en knutselen? Allemaal vragen die je kunt beantwoorden. Met kinderen is het bijvoorbeeld handig om een makkelijk afneembare tafel aan te schaffen. En zit je graag aan de eettafel met vrienden en familie, dan is het fijn om een extra grote tafel te kopen met voldoende ruimte. Bepaal dus van tevoren aan welke eisen de tafel moet voldoen. Dit maakt het zoeken makkelijker.

Welke soorten tafels zijn er?

Elk persoon heeft weer een andere smaak en voorkeuren. Er zijn allerlei soorten eettafels te verkrijgen. Zo zijn er stoere tafels met steiger houten bladen te vinden. Sommigen van de tafels hebben stalen poten, deze kunnen op verschillende manieren bevestigd zijn. Ook zijn de frames er in verschillende kleuren en vormen. Zo’n stalen frame kan heel mooi zijn in een industrieel interieur. Voor elke stijl is wel een tafel te vinden, en het kan ook goed gecombineerd worden met andere stijlen. Zo zijn er landelijke, sobere, moderne en romantische tafels te verkrijgen. Er zijn verschillende formaten tafels te koop. Afhankelijk van de ruimte die er beschikbaar is, moet je een keus maken. Een grote tafel is zeer geschikt om aan te borrelen met vrienden en familie. Beslis van tevoren welke stijl en formaat tafel je wilt hebben, dit maakt dat de zoektocht een heel stukje soepeler zal verlopen.

En mocht je dan alsnog door alle bomen het bos niet meer zien, dán is een handgemaakte boomstamtafel gewoon ideaal voor jou!