Het tentoonstellen van sportprijzen in je huis: tips en ideeën

0
168
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een sportprijs krijg je niet zomaar. Dat is het resultaat van hard werken, doorzetten en toegewijd zijn aan een specifiek doel. En precies daarom verdienen sportprijzen een prominente plek in je huis waar je ze kunt bewonderen en terug denkt aan de prestatie die je hebt geleverd. Helaas verdwijnen veel sportprijzen uiteindelijk in een doos op zolder of de garage omdat mensen niet weten wat ze met hun oude en nieuwe trofeeën aan moeten. In dit artikel daarom verschillende tips die je helpen bij het mooi uitstallen van je welverdiende sportprijzen. 

Vind een geschikte locatie

Je wilt je sportprijzen mooi uitstallen maar tegelijkertijd moeten ze ook niet in de weg staan in je huis. Vaak wordt voor de gang, een hoek in de woonkamer of de studeerkamer gekozen. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende blinde muur hebt om prijzen aan op te hangen of om een prijzenkast tegenaan te zetten. 

Welke display kies je?

Een displaykast is bedoelt om je sportprijzen glanzend en vrij van stof te houden. In de meeste gevallen zijn vitrinekasten met glazen panelen ideaal. Dankzij de verstelbare planken kun je er sportprijzen van vrijwel alle afmetingen in kwijt en de kast zelf is niet zo groot waardoor hij weinig plek inneemt. Zet je meest prominente sportprijzen op ooghoogte voor maximale zichtbaarheid. 

Hoe stel je sportprijzen tentoon in je prijzenkast?

Wanneer je veel sportprijzen tentoon wilt stellen is het aan te raden om na te denken over hoe je deze gaat opstellen. Een van de meest gebruikte methodes is de thematische weergave. Daarbij worden prijzen die bij dezelfde sport, hetzelfde team of hetzelfde jaar horen gegroepeerd. Dit kun je voor nog meer sfeer en context aanvullen met bijvoorbeeld teamfoto’s en andere memorabilia. Je kunt ook een groepering maken op basis van de soort prijs. Medailles bij medailles bijvoorbeeld. 

Breid je display uit met planken en rekken

Door een paar stevige planken of rekken te monteren rondom je vitrinekast kun je je collectie sportprijzen nog levendiger tentoonstellen. Bijvoorbeeld met kaartjes van wedstrijden of sportuitrusting. Zwevende planken zijn daarbij het mooist. Ze zien er modern uit en houden het overzicht rustig omdat je niet nog allerlei bevestigingsmaterialen in de muur ziet zitten. Een alternatief is een muurrek dat nog meer ruimte biedt. 

Van display tot sportmuur

Gaandeweg verzamel je meer sportprijzen en maak je meer mee op sportief gebied. Een display groeit zo uit tot een ware sportmuur met daarop alle belangrijke, sportieve momenten uit jouw leven. Voeg nog een paar mooie spots met zacht licht toe om de belangrijkste attributen en sportprijzen te accentueren. Prachtig om eens stil te staan bij wat je allemaal gepresteerd hebt, nietwaar?