Het selecteren van badkamer materialen

0
813
Design en lifestyle

Het online aanbod van badkamer materialen zoals sanitair, tegels, badkamermeubelen en accessoires is de laatste jaren enorm gegroeid. En juist omdat het verbeteren of het geheel vernieuwen van de badkamer een enorm verschil in de uitstraling en het gebruiksgemak maakt, is het kiezen van de juiste kwaliteitsmaterialen en het verkrijgen van het juiste advies over de indeling van groot belang. Dit leidt niet alleen tot een sfeervolle badkamer voor een probleemloos dagelijks gebruik maar ook tot maximale ontspanning, omdat bij een doordacht ontwerp de ruimte optimaal wordt gebruikt. Daarnaast voelt niet alleen de indeling heel natuurlijk en vloeiend aan maar ook de ondersteuning door de handdoekradiator, de eventuele handdoeknisjes en de badkameraccessoires is optimaal, omdat deze onder handbereik op de goede plek zitten. Hierbij enige tips waar u op zou kunnen letten bij het uitzoeken van de materialen die niet alleen de badkamer verfraaien maar deze ook lang mooi laat zijn.

Badkamerkranen in verschillende materialen

Een regendouche biedt een fantastische ervaring die tevens goed is voor een aangename hoofdmassage en, d.m.v. een optionele watervalfunctie, ook de nekspieren onder handen neemt. Kranen in een chromen uitvoering bezitten vaak een neutrale uitstraling en bieden daarmee ruimte om andere materialen en decoraties meer te laten spreken. Andersom versterkt en benadrukt het gebruik van kranen gemaakt van andere materiaalsoorten waaronder brons, staal, zwart chroom of rosé goud de stijl van het interieur.

Het toilet of wandcloset

Bij het toilet of wandcloset is vandaag de dag van belang dat u een inbouwreservoir kiest die efficiënt met het watergebruik bij de spoelingen omgaat. Vergelijk dan ook de verschillende merken, ook op het gebied van afmetingen. Een inbouwreservoir onder een raam of een schuine kant is mogelijk door te selecteren op maatvoering. Met een verkort of compact hangtoilet kunt u ruimte besparen omdat deze slechts rond de 48cm meet, een standaard model meet ongeveer 55cm. Het wandcloset  kent inmiddels ook de rimfree uitvoering, waarbij de spoelrand aan de bovenzijde ontbreekt. Dit zorgt voor makkelijk reinigen en daarmee voor meer hygiëne.

Baden en douchebakken

Baden en douchebakken zijn leverbaar in veel verschillende afmetingen wat veel vrijheid biedt in de ontwerpfase. Een ligbad met een afschuining aan het voeteneinde beknibbeld op de binnenruimte maar bij de voeten kan die over het algemeen gemist worden. Hiermee ontstaat wel extra ruimte in de badkamer zelf, wat ook erg goed van pas kan komen bij het verdere ontwerp. Ook vrijstaande baden zijn erg geschikt voor het plaatsen in een kleine badkamer. Omdat er geen badombouw nodig is geeft een vrijstaand bad een gevoel van meer ruimte en laat meer vloeroppervlakte zichtbaar. Bij de douchebakken zijn de maten van 180x80cm vaak populair omdat deze direct p de plaats van het oude ligbad kunnen worden geïnstalleerd om zodoende een ruime inloopdouche te creëren.

Badkameraccessoires en het badkamerontwerp

Deze maken meer en meer onderdeel uit van het badkamerontwerp. Juist omdat ze met hun vormgeving de stijl van de badruimte completeren en tegelijkertijd de gebruiker maximaal ondersteunen door het aanbrengen van de accessoires op de juiste plaats. Ook het aanbrengen van nisjes voor het plaatsen van shampoo en zeep in de douche of een reservoir voor meer reserverollen toiletpapier in de ombouw van het inbouwreservoir worden veel toegepast. Metalen nissen die gedeeltelijk in de muur verzinken en op die manier als box een ‘nis’ vormen zijn ook in verschillende kleuren en afmetingen beschikbaar. Verlichting is een punt apart, dat in een 3D badkamerontwerp van BadenDesign.nl de nodige aandacht krijgt. Een sfeermaker bij uitstek en vaak met een kleine inspanning en geringe investering kan er veel verschil gemaakt worden, enkel door er van te voren voldoende aandacht aan te schenken. Het laatste aandachtspunt betreft dan ook het laten maken van een 3D badkamerontwerp waarmee u haarscherp inzichtelijk maakt hoe de nieuwe badruimte er gaat uitzien.