Het perfecte Whiskyglas

0
603
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Er zijn glazen die speciaal zijn ontworpen voor wijn en champagne, dus waarom zijn er geen glazen die speciaal zijn ontworpen voor whisky? Het standaard tumbler whiskyglas is ontzettend populair, maar zeker niet het optimale whiskyglas. Het cilindervormige tumbler glas is even breed van boven als van onder. Dit is ideaal voor een bourbon met ijs of misschien een simpele blended whisky, maar niet voor een single malt of single barrel.

Norlan Glass

 Het whiskyglas wat whisky verandert. Een glas speciaal ontwikkeld voor de optimale ervaring van je whisky. Dit whiskyglas is digitaal ontworpen door meester distilleerders. Speciaal ontworpen voor de complexe smaken en aromaten van whisky’s.

De binnenkant van het glas is gemaakt om de smaak en de aroma van de whisky te bevorderen. De buitenkant daarentegen heeft een prettige grip en de lucht tussen beide wanden houd je whisky op de juiste temperatuur. Niet te vergeten dat het glas  een fijne dronk heeft en er gewoon ontzettend mooi uit ziet.

Het principe van de binnenkant van dit whiskyglas zorgt ervoor dat de aroma’s van de whisky in de richting van je neus worden gestuurd. Terwijl de prikkende alcoholische dampen juiste worden afgevoerd naar de zijkant en de geur dus niet beïnvloeden.

Glencairn glas

 Het Norlan glas is behoorlijk aan de prijs, dus als je geen 42 euro wilt betalen voor twee whiskyglazen is er nog een andere optie. Het Glencairn glas is tegenwoordig het meest gebruikte whiskyglas op whisky festivals. De vorm van dit glas heeft hetzelfde effect als het Norlan glas, maar is vaak al te koop voor 6 euro per glas.

Het glencairn whiskyglas is ontworpen door Raymond Davindson en wordt sinds 2001 geproduceerd. Het glas heeft verschillende awards op zijn naam geschreven, waaronder de Queen’s Award for Enterprise in 2006. Ook dit whiskyglas is speciaal ontworpen voor whisky.