Het opvragen van een dakkapel offerte

0
467
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een dakkapel kan een uitkomst zijn wanneer men de ruimte van een kamer te kort komt. Indien men al langere tijd in een bestaande woning woont en er moet bijvoorbeeld, door gezinsuitbreiding of om een studeerkamer te maken, een kamer bijkomen is een extra kamer op de zolder de oplossing. Je zou ook, indien dat mogelijk is, om het huis waarin je woont uit te bouwen. Hierbij is het kostenplaatje aanzienlijk. Wanneer je toch een extra ruimte erbij wilt hebben is het plaatsen van een dakkapel de ideale oplossing. Indien je dus besloten hebt om een dakkapel te plaatsen moet je je eerst goed gaan voorbereiden. Er zitten nogal wat verschillen in de vele mogelijkheden die er zijn.

Dakkapel

Op de eerste plaats ga je kijken hoe groot de dakkapel moet worden. De grootte is mede van invloed op de kosten. Een dakkapel van een meter breed is goedkoper dan een dakkapel van twee meter. Dat is ook wel begrijpelijk. Wanneer je dat weet kan je verder gaan.

 

Waarvan moet het gemaakt worden. Wil je een houten dakkapel of een van kunststof. Nu is deze laatste duurder maar heeft wel zijn voordelen. Een houten dakkapel zal om de paar jaar onderhouden moeten worden. Hiervoor zal in de meeste gevallen een schilder moeten worden ingehuurd en deze is niet goedkoop. Dat moet je dus afwegen, in verband met de kosten, die je wilt maken.

 

Wil je een dakkapel met vaste of draaibare ramen. Draaibare ramen zijn wel duurder maar hebben wel vele voordelen. Ze kunnen gemakkelijker worden schoongemaakt en ook voor het luchten van de ruimte zijn ze handig. Daarbij moet je je afvragen of je twee of drie ramen wilt hebben en moeten ze allemaal open kunnen?

 

Je kan kiezen voor het laten opbouwen van de dakkapel door een aannemer, maar het is ook mogelijk om een prefab dakkapel door Windak te laten plaatsen. Deze laatste wordt helemaal kant en klaar in de fabriek gemaakt. Wanneer de ruimte op het dak is vrijgemaakt, kan hij door middel van een kraan op de plaats worden gezet. De arbeidstijd is hierdoor voor een aannemer veel korter.

Offerte

Wanneer je een aannemer de dakkapel wilt laten plaatsen dan is het belangrijk dat je een goede dakkapel offerte laat maken. Vraag eerst bij verschillende ondernemers en vrijblijvende offerte aan. Wanneer ze allemaal binnen zijn ga je ze onderling vergelijken. Er kunnen nogal wat prijsverschillen inzitten. Ga niet altijd uit van de goedkoopste maar neem die aannemer waarvan je denkt dat je er goed mee kunt samenwerken. Voordat hij met zijn werkzaamheden kan beginnen is het van belang samen de offerte door te nemen en aanpassingen of de offerte te plaatsen, die dan vervolgens door beiden wordt ondertekend. Om de prijs te drukken kan je eventueel de ruimte, die nodig is op het dak, zelf maken zodat de aannemer alleen de dakkapel moet opbouwen.