Kunst

Het beste uit je fotoshoot halen, hoe doe je dat?

Geschreven door admin

Ja, het is zover! Binnenkort heb je een fotoshoot. Wat voor outfit ga je aandoen, wat ga je met je haar doen? En make-up, je schiet al helemaal in de stres! Je wilt natuurlijk het beste van jezelf laten zien, maar hoe doe je dat? Wij hebben de beste fotoshoot tips voor jou op een rijtje gezet!

Tip 1: kleding en kleuren!

Allereerst is het belangrijk om een belangrijke keuze te maken: ga je voor een zwart-wit foto, of toch een kleurfoto? Afhankelijk van deze keuze kan je bepalen wat voor kleding je het best kunt aandoen!

Zwart-wit foto

Als je voor een zwart-wit foto hebt gekozen kan je het best geen drukke printjes en kleurtjes gebruiken, monochrome kleuren passen het best bij een zwart-wit foto. Zwarte kleding is op zwart-wit foto’s nog donkerder waardoor de aandacht meer op je huidtint valt. Je kunt dit natuurlijk ook combineren met lichte kleding, zo zorg je voor verschillende zwartwit- en grijstinten. Dit geeft meer definitie in de foto’s. Een andere combinatie die nooit fout kan gaan is jeans! Jeans geven in zwart-wit foto’s een enorm mooi effect. Let wel op patronen, letters en cijfers. Dit schreeuwt om aandacht. Wil je opvallen? Go for it, anders kan je dit beter in je kast laten hangen.

Kleurfoto

Bij een kleurfoto moet je vooral goed nadenken over de plek waar de foto komt te hangen. Klinkt best gek eigenlijk, maar bekijk het zo: op een gele muur zou je nooit paarse details plaatsen! Klinkt al wat logischer toch? Je kunt met de trends meegaan, maar vindt je dit na een aantal jaar nog steeds leuk? Bedenk goed of je hiervoor wilt gaan of toch voor een tijdloze stijl wilt gaan.

Extra kleding tips

Denk ook aan wat voor schoenen je aandoet, oude versleten schoenen geven een heel ander beeld dan nette schoenen. Accessoires moet ook aan gedacht worden! Wordt het niet to much of past het bij je kleding? Zorg er ook voor dat je nagels en wenkbrauwen netjes zijn, dus geen nagellak wat er al voor de helft af ligt of niet-geëpileerde wenkbrauwen. Dit komt heel slordig over. Als laatste kun je een extra kledingsetje meenemen. Zo kan je eventueel ook nog een kledingswitch doen!

Tip 2: Make-up & haar

Als je zelf niet heel goed bent in make-up zetten is het altijd mogelijk om een visagist in te huren. Als je dit wilt, wordt dit geregeld door de fotostudio. Zij weten precies hoe de fotograaf te werk gaat en weet wat wel en juist niet werkt. Je kunt er ook voor kiezen om zelf je make-up te doen. Let er dan wel op dat de camera make-up accentueert, eyeliner en mascara kan dus op de foto dikker en/of donkerder overkomen dan dat het echt is. Ook zijn glittermake-up af te raden. Het kan zo zijn dat het licht reflecteert in deze glittertjes en dat zal de foto kunnen verpesten.

Je haar moet er natuurlijk ook goed uit zijn, maar wat ga je ermee doen? Vaak gaan mensen voordat ze een fotoshoot hebben naar de kapper. Het is wel aan te raden om die hooguit 1 week van tevoren te doen, anders zie je dit op de foto. Als je lang haar hebt kan je er het best niet veel aan veranderen, zo zorg je voor herkenning. Draag je je haar altijd los? dan kan je het best je haar aan een kant achter je oor stoppen of aan een zijde van je schouder dragen. Zo zorg je ervoor dat je gezicht een open uitstraling heeft. Als je je haar vaak vast hebt, is het handig om dit op de foto aan te tonen, zo vertelt de foto wat over jezelf en heb je een minder strakke uitstraling.

Tip 3: perfect op de foto

Je weet precies wat je gaat doen met je haar, kleding en make-up, maar nu de foto’s zelf nog! Hoe ga je poseren en kijken?

Je goede kant

Je ziet en hoort het overal een foto maken van je ‘goede’ kant, de kant van je gezicht die het mooiste op foto’s staat dus. Bekijk jezelf eens goed in de spiegel en kijk naar je gezicht. Neem verschillende gezichtsposes wanneer vindt je je gezicht zelf het mooist? De linkerhelft, de rechterhelft, of toch gewoon het vooraanzicht van je gezicht?

Smizen is een must!

Tyra Banks heeft deze term in de modellenwereld geïntroduceerd en nu zie en hoor je het bij elk seizoen van elk willekeurige modellen-hunt programma terugkomen. Smizen is iets wat een foto nóg beter maakt. Door te smizen zorg je ervoor dat je niet als een hert in felle koplampen kijkt, maar echt zelfverzekerd. Net als een echt model dus!

Slankere benen

Als je zit moet je niet met je benen wijd gaan zitten, zo zien je benen er niet bepaald slanker van uit. Zit met je benen over elkaar of houdt ze naast elkaar, dit ziet er elegant uit. Wanneer je zit, lijken je benen voller dan wanneer je staat. Dit is gemakkelijk te verhelpen door een beetje op je tenen te leunen. Zo til je je benen een beetje op waardoor ze gelijk een stuk slanker lijken! Als je staat op de foto span je je beenspieren aan en zet je je benen een klein beetje uit elkaar. Je kunt ook hakken dragen. Door het dragen van hakken lijken je benen wat gespierder waardoor je automatisch slanker lijkt.

Superslanke taille

Iedereen droomt wel van een slanke taille en het hourglass figure. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Toch kan je deze illusie wel creëren door middel van een aantal trucjes! Je kan bijvoorbeeld je hand(en) in je zij zetten. Je kunt ook je onderlichaam van de camera afdraaien en je bovenlichaam juist naar de camera toe! En last but not least; sta rechtop en zelfverzekerd, maar wel ontspannen. Dus: schouders naar achter, borst vooruit and smile!

Tip 4: De allerbelangrijkste tip!

Genieten! Dat is het belangrijkste van alles! Zorg ervoor dat je er plezier in hebt en het niet forceert. Als je je oncomfortabel voelt of als het geforceerd is, is dat te zien op foto’s. Maak tussendoor grapjes of probeer wat geks, zolang je het leuk hebt is dat het enige wat je nodig hebt om model voor 1 dag te zijn!