Het belang van een HEPA filter

0
378
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De meeste mensen leggen niet direct de link, maar HEPA filters worden niet alleen gebruikt om de lucht van je stofzuiger te reinigen, maar bijvoorbeeld ook in kernreactoren, om eventueel ontsnapte deeltjes radioactief materiaal op te vangen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende HEPA soorten op de markt verkrijgbaar, echter zijn de verschillen enorm en reinigt de ene filter praktisch alle deeltjes die via de uitblaas en de ander (vaak namaak) nagenoeg niets. Even opletten bij het kopen van een HEPA filter.

Waarom een HEPA filter?

Iedereen weet dat na verloop van tijd de stofzuigerzak van je stofzuiger moet vervangen, maar wist je ook dat een HEPA filter iedere 3 tot 6 maanden vervangen moet worden?

HEPA filters dienen namelijk als zuiveringsfilter voor de lucht die door je stofzuiger getrokken wordt. Bacteriën en andere kleine microbiopen worden vrijwel altijd door de kracht van de stofzuiger door de stofzuigerzak geblazen. Zonder een gedegen HEPA filter wordt alle uitgeblazen lucht niet naar behoren gefilterd. Met als resultaat dat je de kleine microdeeltjes en fijnstof weer terug de lucht in blaast. In sommige gevallen zorgt dit voor acute hoest of niesbuien. Maar ook kunnen pollen en stuifmeel zorgen voor een (hooikoortsachtige) allergische reactie.

Conclusie

Iedereen weet al dat een stofzuigerzak regelmatig vervangen moet worden. Maar het is dus net zo belangrijk om je HEPA filter om de zoveel tijd te vervangen. Hou dus beide onderdelen van je stofzuiger goed in de gaten om je huis perfect schoon te houden! Hoe vind je zo’n HEPA filter? Je kunt naar de dealer gaan waar je jouw stofzuiger gekocht hebt. Daar zullen ze vast zo’n filter hebben. Heb je jouw stofzuiger via internet gekocht. Typ dan het merk en type van je stofzuiger in Google in en typ daarachter HEPA filter. Gegarandeerd succes!